Пиріг з гарбузом «Три склянки» без замішування тіста. Гарбуз не відчувається: соковитий і м’який

Найскладніше в цьому рецепті – натерти гарбуз на дрібній тертці. Я використовую міксер зі спеціальною насадкою. Можна попрацювати і натерти руками. Тут у мене 800 г гарбуза.

Тепер сюди натираємо цедру одного лимона. Також нам знадобиться сік лимона. Замість лимона можна взяти апельсин або 2 мандарина.

В гарбуз додаємо склянку ( 200 гр) цукру, і виливаємо сік одного лимона. Добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону. Гарбуз пустить сік і цукор почне розчинятися.

Займемося приготуванням тіста. У мисці змішуємо склянку просіяного борошна, склянку манки і стакан цукру. Додаємо щіпку солі і перемішуємо до однорідного стану.

Потім додаємо 200 г холодного вершкового масла і перетираємо все до стану крихти.

Пиріг випікаємо в формі на 20 см. Бажано брати роз’ємну, щоб пиріг легко можна було потім дістати з форми. Якщо немає такої форми, можна взяти кільце.

Дно застилаємо папером для випічки, суху суміш ділимо на 3 рівні частини і перекладаємо 1/3 частина крихти в форму. Ложкою рівняємо поверхню і злегка утрамбовуємо.

На крихту викладаємо половину гарбузової начинки. Утворився сік, не лякайтеся. За рахунок того, що в тісті є манка, вона набубнявіє і вбере всю вологу. Пиріг не буде дуже мокрим, він виходить в міру вологий.

Далі розподіляємо другу частину тіста, також злегка утрамбовуюмо ложкою і викладаємо начинку яка залишилася. У нас виходить в результаті 2 шари начинки і 3 шари тіста.

Висипаємо останню крихту на гарбуз і повністю закриваємо її борошняною сумішшю.

Сік з форми може трохи витекти, тому беремо форму з бортиком, як у мене, або ставимо її на деко.

Відправляємо пиріг випікатися в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Мій пиріг випікався рівно 40 хвилин. Дістаємо його з духовки і даємо охолонути прямо в формі. Тільки вже повністю охолоджений пиріг можна діставати з форми.Пиріг з гарбузом «Три склянки» без замішування тіста. Гарбуз не відчувається: соковитий і м’який

Акуратно відокремлюємо його від стінок форми і знімаємо бічну панель. Пиріг виходить гарний, яскравий і шалено ароматний!Пиріг з гарбузом «Три склянки» без замішування тіста. Гарбуз не відчувається: соковитий і м’який

Гарбуз в пирозі зовсім не відчувається. Він соковитий і з яскраво-вираженим смаком цитрусових. За бажанням в начинку можна додати пряні спеції – корицю, мускатний горіх  та імбир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: