Як смачно запекти яблука в духовці: 7 приголомшливих рецептів
від Denzhyttya
27 Жовтня, 2021
Яблука дуже унікальний продукт. Вони зберігають всі свої корисні властивості навіть після, того як їх термічно обробили. Я особисто, просто обожнюю печені яблука і поділюся з вами 7 рецептами, як смачно запекти яблука в духовці. Смаколики можуть бути й корисними!
Печені яблука з сиром
Інгредієнти:
- 4 яблука
- 200 г сиру
- 50 г цукру
- 50 г родзинок
- 1 яйце
- 1 ст. л. манної крупи
- ванілін або кориця за смаком
- масло, щоб змастити форму для запікання
Приготування:
- Помийте яблука і видаліть серцевину.
- Змішайте в мисці сир з яйцем, цукром, родзинками, ваніліном і манною крупою.
- Сирну масу покладіть в яблука, а потім покладіть їх у форму для запікання. Налийте трохи води, буквально покрити дно.
- Запікати яблука при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин, або до готовності, поки вони не стануть м’якими.
- Найкраще подавати печені яблука з вершками або цукровою пудрою.
Яблука в духовці з волоськими горіхами
Інгредієнти:
- 4 яблука
- 50 г родзинок
- 2 шт. інжиру
- 2 фініки
- 3 ст. л. волоських горіхів
- 1 ч. л. кориці
- щіпка меленого імбиру
- мед за смаком
Приготування:
- Залийте родзинки та інжир на 20 хвилин гарячою водою, щоб вони набрякли, потім обсушити їх і наріжте шматочками.
- Подрібніть волоські горіхи і фініки, змішайте з родзинками, інжиром і корицею.
- Видаліть з яблук серцевину і проколіть шкірку зубочисткою, щоб при запіканні вона не лопнула.
- Нафаршируйте яблука приготовленою начинкою. Загорніть кожне в фольгу, залишивши зверху невеликий отвір. Запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Перед подачею на стіл полийте запечені яблука медом.
Печені яблука в духовці в ванільному соусі
Інгредієнти:
- 4 яблука
- 2 ст. л. тертого імбиру
- 4 ст. л. меду
- 25 г вершкового масла
- 4 ст. л. білого вина
- 300 г вершків
- 2 жовтки
- 2 ст. л. цукру
- ванільний цукор за смаком
Приготування:
- Спочатку потрібно приготувати ванільний соус. У невелику каструльку налийте вершки, додайте ванільний цукор, і розігрійте на невеликому вогні, до появи перших бульбашок. Зніміть з плити, перегрівати не потрібно. Ні в якому разі не кип’ятити!
- Розітріть яєчні жовтки з цукром до білої маси і потроху введіть їх до теплих вершків. Поставте на вогонь до легкого загустіння. Все, ванільний соус готовий.
- Видаліть з яблук серцевину, покладіть в кожне яблука по 1/2 столової ложки імбиру, столовій ложці меду і шматочку масла.
- Викладіть яблука в глибоку форму, залийте їх вином.
- Запікати яблука 45 хвилин. Температура запікання 160 градусів.
- Подавайте печені яблука до столу з ванільним соусом.
Мюслі запечені з яблуком
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 2 ст. л. мюслі або вівсяних пластівців
- 5 ст. л. меду
- 1 ст. л. мигдалю
- 1 ч. л. волоських горіхів
- 1 ч. л. родзинок
- сік одного лимона
- кориця на смак
Приготування:
- Розріжте яблука навпіл, очистіть від серцевини і збризніть соком лимона.
- Змішайте вівсяні пластівці з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею.
- Нафаршируйте половинки яблук готовою начинкою і відправте на 20 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Потім полийте запечені яблука медом.
Запечені яблука з калиною
Інгредієнти:
- 6 смачних яблук
- жменю будь-яких горіхів
- 2 ст. л. родзинок
- 1 ст. л. сушених ягід калини
- 20 г ванільного цукру
- 2 ст. л. вершків
- кориця на смак
Приготування:
- Зріжте з 4 яблук верхівки. Очистіть їх від насіння і помістіть на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
- Решту яблука очистіть, потріть на грубій тертці, додайте до них вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину.
- Помістіть начинку в частково спечені яблука, прикрийте їх зрізаними “кришками” і запікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
- При бажанні можна прикрасити запечені яблука цукровою пудрою, гілочками м’яти і подавати до столу.
Запечені яблука з медом, горіхами і апельсиновим соком
Інгредієнти:
- 4 великих яблука
- 1 скл. кураги
- 1/2 скл. родзинок
- 1/2 скл. подрібнених горіхів
- 4 ч. л. меду
- 4 ст. л. вершкового масла
- 1 паличка кориці
- сік 4 апельсинів
- лимонний сік і м’ята за смаком
Приготування:
- Залийте на 10 хвилин курагу гарячою водою і наріжте її шматочками.
- Почистіть яблука від насіння. Вийміть ложкою трохи м’якоті, збризніть лимонним соком.
- Змішайте родзинки, горіхи, курагу, мед і масло. Цю масу покладіть в підготовлені яблука.
- Вставте в кожне яблуко по паличці кориці.
- Викладіть у форму для запікання і полийте апельсиновим соком.
- Яблука потрібно запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
- Такі печені яблука в духовці з медом виходять дуже ароматними. Але якщо у вас немає якихось інгредієнтів (наприклад, кориці), то можна запікати і без них. Апельсиновий сік можна замінити водою. Але не поливати зверху, а просто налити в форму для запікання.
Яблука з курячим філе
Інгредієнти:
- 8 яблук
- 500 г курячого філе
- 50 г горіхів
- 50 г чорносливу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 2 ст. л. олії
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. курячого бульйону
Приготування:
- Подрібніть і підсмажте горіхи. Цибулю і часник потрібно дрібно нарізати.
- Філе курки пропустіть через м’ясорубку. Можна використовувати готовий курячий фарш або фарш з індички.
- Підсмажте цибулю і часник протягом 5 хвилин на сковорідці, додайте до них курячий фарш, перемішайте і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
- Перекладіть все в глибоку миску, додайте горіхи, яйце, подрібнений чорнослив, добре перемішайте всю масу.
- Відріжте з яблук верхівки, очистіть їх від насіння і м’якоті.
- Нафаршируйте яблука підготовленою начинкою, накрийте їх зрізаною кришкою і викладіть у форму для запікання. Додайте в форму трохи води.
- Запікайте 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Джерело:
popoisty.com
Позначки