Квашена капуста: простий та смачний рецепт

Квашена капуста у власному соці – це найправильніший рецепт, який можна тільки придумати. Вона виходить просто ідеальною – соковитою, смачною, все в міру, і сіль, і цукор. Із такої капусти виходять ідеальні салати, начинки для пирогів.

Інгредієнти:

  • капуста, 2 – 2.5 кг
  • морква, 1 шт. на 3 літрову банку
  • сіль, 1 ст.л на 3 літрову банку

Приготування:

  1. Капусту тонко шаткуємо і змішуємо з тертою морквою.
  2. Розкладаємо салат у чисті та сухі банки, добре утрамбовуючи масу. Коли покладете половину банки, солимо, докладаємо салат і знову солимо.
  3. Зверху солимо, робимо проколи дерев’яною паличкою та накриваємо простими кришками.
  4. Ставимо банки в піддон і залишаємо на 3 дні, щодня роблячи свіжі проколи, щоб виходив вуглекислий газ, а разом з ним і гіркота капусти.
  5. Спробуйте салат і якщо смак вам подобається, тоді накриваємо кришками банки та відправляємо у прохолодний підвал чи холодильник на зберігання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: