Чудові пампушки з часником – ділюся рецептом

Пампушки з часником можуть стати чудовою заміною хліба. А ще вони просто ідеально поєднуються із борщем. Пампушки виходять ніжні з приємною часниковою ноткою. Готуються вони досить легко, ми впевнені, ви точно впораєтеся.

Інгредієнти:

  • 440 грам пшеничного борошна
  • 180 мілілітрів молока
  • 15 грам свіжих дріжджів
  • 20 грам цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 1 куряче яйце
  • 1 жовток
  • 80 мілілітрів ряжанки (кефіру)
  • 20 грам вершкового масла

Для часникового намазування

  • соняшникова олія
  • сіль
  • часник

Приготування:

  1. Приготуємо опару. У чашку наливаємо тепле молоко, дріжджі та половину приготовленого цукру. Все перемішуємо і додаємо трохи борошна. Знову добре перемішуємо. Готова маса має за консистенцією нагадувати рідку сметану.
  2. Готову опару залишаємо у теплому місці на 20 хвилин. За цей час вона має збільшитись у 2 рази.
  3. У готову опару додаємо сіль, цукор, що залишився, яйце і жовток, розм’якшене вершкове масло і ряжанку. Все добре перемішуємо до однорідності. Всипаємо частинами борошно і замішуємо м’яке тісто. Вимішуємо тісто протягом 7-10 хвилин.
  4. Тісто перекладаємо в миску, змащену олією і накриваємо рушником. Залишаємо у теплому місці на 1,5 години.
  5. Готове тісто перекладаємо на присипану борошном робочу поверхню і обминаємо. Потім ділимо на необхідну кількість елементів, кожну скачуємо в кулю.
  6. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і кладемо приготовлені булочки на невеликій відстані один від одного. Накриваємо плівкою, присипаною борошном. Залишаємо на вистоювання на 40 хвилин.
  7. Через час булочки ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-40 хвилин.
  8. У чашку вливаємо олію та часник, пропущений через прес. Масу солимо і добре перемішуємо.
  9. Дістаємо пампушки та змащуємо підготовленою заправкою. Потім накриваємо їх харчовою плівкою на 10-15 хвилин, а потім подаємо до столу із домашнім борщем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: