Простий рецепт дуже смачного тортика з яскравим медовим ароматом

Простий рецепт дуже смачного тортика із яскравим медовим ароматом. Крем ви можете зробити будь-який на свій смак, не обов’язково такий, як у мене. Але зі сметанним кремом, медовик найвдаліший.

Інгредієнти:

  • мед, 3 ст
  • масло вершкове, 180 г
  • яйця, 4 шт
  • сода, 1 ч. л
  • цукор, 180 г
  • борошно, 280 г

Для приготування крему необхідно :

  • сметана жирна, 750 г
  • молоко згущене, 360 г

Приготування:

  1. Мед викладаємо в каструлю, додаємо вершкове масло та розтоплюємо на невеликому вогні, але не доводимо до кипіння.
  2. Всипаємо соду і швидко все перемішуємо – підніматиметься піна, важливо, щоб вона не почала витікати з каструлі і не обпекла вас.
  3. Коли піна осяде, виливаємо масу в ємність і залишаємо остигати до теплого стану.
  4. Яйця збиваємо міксером до пишності і всипаємо цукор, збиваємо до густої білої маси.
  5. Не перестаючи збивати, частинами вливаємо медову масу, що остигнула, збиваємо до однорідності.
  6. Висипаємо борошно, просіяне, і лопаткою вводимо в масу, отримуючи густе і гладке тісто.
  7. Деко застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
  8. Випікаємо корж близько 15-20 хвилин при 160 градусах.
  9. Охолоджуємо.
  10. Сметану збиваємо міксером до пишного стану і поступово вводимо згущене молоко, збиваючи крем до однорідності.
  11. Обрізаємо корж з усіх боків, розрізаємо на кілька штук.
  12. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, верх і боки промазуємо і посипаємо крихтою з обрізків.
  13. Відправляємо в холодильник на кілька годин для просочення.

Простий рецепт дуже смачного тортика з яскравим медовим ароматом

Торт виходить м’яким, ароматним, високим, великим. Якщо є бажання, можна ще обсмажити горішки до смаку, подрібнити і разом з крихтою обсипати торт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: