Сама готую медовий пряник: як з дитинства. У магазині зараз такий не купиш
від Denzhyttya
1 Листопада, 2021

Медовий пряник виходить дуже смачним, м’яким, ароматним, саме таким, як ми купували в далекому дитинстві.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт
- цукор, 100 г
- мед, 4 ст
- сода, 1 ч. л
- вершкове масло, 125 г
- кориця
- мускатний горіх, чверть ч. л
- борошно, близько 450 г
- варення чи джем густі, 5 ст.л
Для приготування сиропу необхідно:
- вода, 4 ст
- цукор, 2 ст
Приготування:
- Змішуємо яйця та цукор, мед та масло вершкове, мускатний горіх та корицю за смаком.
- Перемішуємо та всипаємо соду, вимішуємо до однорідності.
- Ставимо масу на водяну баню, перемішуючи доводимо масу до рідкого та однорідного стану.
- Знімаємо з плити і частинами вводимо просіяне борошно.
- Порада: головне, не забивати тісто борошном, тому в ідеалі має піти близько 420 – 430 г, просто добре вимішуйте масу.
- Ділимо тісто на 2 частини, укладаємо кожну в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Порада: тісто чудово зберігається до наступного дня і стає ще кращим.
- Пергамент присипаємо борошном, викладаємо частину тіста і розкачуємо його пласт близько 3 мм завтовшки.

- Перекладаємо пергамент із тістом на деко і змащуємо будь-яким густим варенням, накриваємо другою частиною тіста.

- Обрізаємо нерівності та подрібнюємо їх ножем, посипаємо зверху.
- Випікаємо пряник при 180 градусах близько 15 хвилин до рум’яності.

- Для сиропу змішуємо воду та цукор, варимо до розчинення останнього.
- Змащуємо гарячий пряник сиропом і залишаємо остигати.

М’який і ніжний пряник, дуже медовий і ароматний, не кришиться і довго залишається свіжим.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
mandarynka.com.ua





