Салат «Гриби під шубою»: ще один рецепт ніжної і смачної закуски

Хочеться відразу відзначити всі переваги цього салату. Це і дивно ніжний смак, і простота приготування, і цілком бюджетні витрати по продуктам. Головна роль в салаті належить, звичайно ж, смаженим грибам. А ось підкреслює їх смак «шубка», яка складається з білків, плавленого сирка, часнику і зелені. Виходить дивовижне смакове поєднання: ніжне, але при цьому яскраве і виразне.

Загалом, це треба не описувати, а готувати і пробувати.

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 400 г
  • цибуля – 100 г
  • картопля – 400 г
  • плавлений сирок – 120 г
  • варені яйця – 4 шт.
  • зубчики часнику – 1-2 шт.
  • кріп молодий – 1/2 середні пучка
  • майонез – за смаком

Приготування:

  1. Печериці обсмажуємо до повної готовності з нарізаною дрібно цибулею. Сіль, перець додаємо за смаком в  кінці обсмажування.
  2. Картоплю відварюємо в шкірці, присолюємо за смаком воду, потім охолоджуємо, чистимо і натираємо грубо на тертці.
  3. Яєчні білки і плавлений сирок теж натираємо на крупній терці . Щоб сирок подрібнювався на тертці, не злипаючись, його необхідно злегка заморозити.
  4. Складаємо сирну і білкову стружку в миску, додаємо пару ложок майонезу, подрібнений кріп і часник. Потім акуратно, намагаючись не перетворити масу в кашу, перемішуємо до рівномірного з’єднання всіх компонентів.
  5. На тарілку плоскої форми встановлюємо кільце і першим шаром викладаємо підготовлену картоплю. Промазуємо цей шар майонезом.
  6. Другим шаром підуть смажені печериці. Тут промазка майонезом не потрібна.
    І накриваємо гриби білково-сирною масою, яка і грає в цьому рецепті «шубку». Обов’язково вирівнюємо, злегка придавлюючи, цей шар.
    Засипаємо верх салату дрібно натертими жовтками. Все, салат «Гриби під шубою» зібраний. Даємо  йому годину на закріплення форми, а потім забираємо формувальне кільце.

Прикрасити можете по-різному. Тут все залежить від польоту вашої фантазії. У нашому варіанті салат прикрашений невеликими трояндочками з майонезу і гілочками кропу. Вийшло ніжне і цілком ошатне оформлення. Ніжний і смачний салат «Гриби під шубою» готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: