Скумбрія, запечена в томатному маринаді. Ділюся рецептом
від Denzhyttya
4 Листопада, 2021
Скумбрія, приготована за цим рецептом, виходить просто дивовижною! Запікатимемо рибу в духовці. Філе скумбрії обов’язково замаринуємо в соусі на основі кетчупу, адже саме цей маринад надасть гарного кольору та відтінить специфічний смак жирного м’яса риби легкою кислинкою та пряним ароматом спецій!
Інгредієнти:
- Скумбрія – 600 г (1 шт.)
- Кетчуп – 2 ст. ложки
- Олія соняшникова – 2 ст. ложки
- Сік лимонний – 2 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Приправа для риби – 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
- Тушку скумбрії обов’язково розморозьте при кімнатній температурі.
- Відріжте голову скумбрії, проріжте черевце до хвоста, видаліть нутрощі. Після цих маніпуляцій промийте рибку холодною проточною водою всередині та зовні, обсушіть паперовим рушником.
- Викладіть тушку скумбрії спочатку на один бік, зробіть круговий надріз шкіри біля хвоста і, упираючись у хребет, проріжте спинку по всій довжині.
- Потім тушку скумбрії переверніть і так само зніміть друге філе з хребта. Паперовим рушником промокніть обидва філе риби, видаляючи залишки чорної плівки, яка вистилає черевце. Також максимально ретельно видаліть кісточки.
- Для маринаду в мисці з’єднайте кетчуп, соняшникову олію, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець та приправу для риби (склад моєї приправи: зерна гірчиці, коріандр, паприка, зіра та чебрець).
- Змішайте інгредієнти маринаду. Викладіть філе скумбрії на тарілку шкірою донизу і щедро змастіть кожне філе томатним маринадом. Залиште рибку маринуватись на 30 хвилин при кімнатній температурі. Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Коли рибка промаринується, приступаємо до її запікання. Дно форми для запікання відповідного розміру вистеліть фольгою. Перекладіть філе скумбрії шкірою вниз.
- Запікайте скумбрію у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин. Скумбрія, запечена у томатному маринаді, готова.
Подавайте рибку до столу в гарячому вигляді з будь-яким гарніром, прикрасивши зеленню та скибочками лимона.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки