Пиріжки як пух: не черствіють, готуються швидко. Простий рецепт домашніх пиріжків

Один з найпростіших рецептів пиріжків, які можна робити з різною начинкою на свій смак і бажання. Тісто на воді, навіть молока не потрібно.

Інгредієнти:

  • вода, 300 мл
  • борошно, біля 450 г
  • сіль та цукор по 1 ч.л
  • дріжджі, 5 г
  • олія, 3 ст.л

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо сіль, цукор та дріжджі, вимішуємо.
  2. Вливаємо олію, перемішуємо.
  3. Просіюємо борошно і більшу частину відразу всипаємо.
  4. Замішуємо масу і викладаємо на стіл, посипаний борошном.
  5. Вимішуємо тісто, поступово додаючи борошно. Маса не повинна бути забитою мукою, щоб пиріжки добре пропікалися.
  6. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
  7. Начинку придумайте будь-яку і формуйте пиріжки, змастивши стіл і руки олією, щоб тісто не липло.
  8. Розігріваємо трохи олії в сковороді і обсмажуємо пиріжки з двох сторін до рум’яності.
  9. М’які та ніжні, смачні пиріжки з різноманітною начинкою – це ситний обід, вечеря та перекус.

Пиріжки як пух: не черствіють, готуються швидко. Простий рецепт домашніх пиріжків

Щоб не використовувати багато олії для смаження, розкочуйте тісто тонко, щоб стінки пиріжків були не товстими і добре пропікалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: