Пиріжки як пух: не черствіють, готуються швидко. Простий рецепт домашніх пиріжків
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Один з найпростіших рецептів пиріжків, які можна робити з різною начинкою на свій смак і бажання. Тісто на воді, навіть молока не потрібно.
Інгредієнти:
- вода, 300 мл
- борошно, біля 450 г
- сіль та цукор по 1 ч.л
- дріжджі, 5 г
- олія, 3 ст.л
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо сіль, цукор та дріжджі, вимішуємо.
- Вливаємо олію, перемішуємо.
- Просіюємо борошно і більшу частину відразу всипаємо.
- Замішуємо масу і викладаємо на стіл, посипаний борошном.
- Вимішуємо тісто, поступово додаючи борошно. Маса не повинна бути забитою мукою, щоб пиріжки добре пропікалися.
- Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Начинку придумайте будь-яку і формуйте пиріжки, змастивши стіл і руки олією, щоб тісто не липло.
- Розігріваємо трохи олії в сковороді і обсмажуємо пиріжки з двох сторін до рум’яності.
- М’які та ніжні, смачні пиріжки з різноманітною начинкою – це ситний обід, вечеря та перекус.
Щоб не використовувати багато олії для смаження, розкочуйте тісто тонко, щоб стінки пиріжків були не товстими і добре пропікалися.
Джерело:
mandarynka.com.ua