Найкраще тісто для пельменів
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Тісто неймовірно м’яке і тонке, а пельмені дуже смачні, соковиті, ніжні і апетитні!
Інгредієнти:
- Борошно – 480 гр. + 160 гр.
- Яйце – 1 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода гаряча (кип’яток) – 200 мл.
- Олія соняшникова – 50 мл.
Інгредієнти для начинки:
- Фарш (яловичина 70% + свинина 30%) – 800 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- У миску просіяти 3 склянки борошна, 1 склянку борошна додавати частинами при замішуванні тіста. У борошні зробити заглиблення, додати яйця, сіль, олію, невеликими порціями вливати гарячу воду, зібрати тісто в клубок, потім замісити тісто руками або міксером. Тісто має бути досить крутим і не липким до рук.
- Тісто скачати в кулю. Загорнути тісто в харчову плівку або покласти в пакет, залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Цибулю очистити, порізати на шматочки, подрібнити в блендері або пропустити разом з м’ясом через м’ясорубку. Додати в фарш сіль, перець, цибулю, добре перемішати.
- Тісто розділити на кілька частин. Кожну частину розкачати в тонкий пласт, при необхідності додайте борошно. Вирізати кружечки за допомогою склянки.
- З’єднати краї кружечка, так щоб начинка виявилася усередині. З’єднати протилежні кінці, надаючи пельменям характерну для них форму. Пельмені розкласти на обробній дошці (дошку посипати борошном), заморозити, потім перекласти в пакет і зберігати пельмені в морозильній камері.
- У киплячу підсолену воду, покласти шумівкою пельмені, швидко перемішати, щоб пельмені не злиплися і не прилипли до дна каструлі. Додати лавровий лист, перець горошком, довести до кипіння і після того як пельмені спливуть, варити 8-10 хвилин до готовності.
- Шумівкою вийняти пельмені, викласти на тарілку, а зверху покласти шматочок вершкового масла, тоді пельмені не злипнуться.
Пельмені з м’ясом готові! Подавати можна з різними соусами, сметаною, кетчупом або з бульйоном. Всім смачного! Готуйте з задоволенням!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua