Один із найлегших рецептів пишного пирога з яблуками
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Один з найлегших рецептів пишного пирога, який більше схожий на торт з яблучним прошарком і меренгою. Нічого складного в приготуванні немає, продукти звичайнісінькі.
Інгредієнти:
- вершкове масло, 100 г
- цукор, 140 г
- борошно, 280 г
- сіль дрібка
- жовтки, 2 шт
- цедра частини лимона чи інший ароматизатор
- розпушувач, 1 ч.л
Для приготування начинки необхідно:
- яблука, 500 г
- цукор, кориця за смаком
- крохмаль кукурудзяний, 1 ст.л
Для приготування меренги візьміть:
- білки, 2 шт
- цукор, 2 ст.л
- сіль дрібка
- сік лимонний, 1 ч. л
Приготування:
- Жовтки розтираємо із сіллю та цукром, додаємо цедру, перемішуємо. Можна використовувати міксер для швидкості.
- Збиваємо розм’якшене вершкове масло та змішуємо з масою.
- Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем, додаємо до інших продуктів і перетираємо в крихту.
- Чищені яблука натираємо на середній тертці та зливаємо зайвий сік.
- Змішуємо яблучну масу з цукром та корицею, всипаємо крохмаль. Якщо немає кукурудзяного, беріть будь-який.
- Форму змащуємо вершковим маслом і висипаємо частину крихти.
- Зверху викладаємо яблучну масу та засипаємо залишком крихти.
- Випікаємо при 190 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.
- Збити білки із сіллю до високої маси, потім всипати цукор і збивати до стійких піків.
- Вливаємо сік лимонний, перемішуємо.
- Викладаємо на пиріг меренгу та допікаємо протягом 10 хвилин.
Остуджуємо пиріг і відразу подаємо до столу. Виходить чудовий десерт, який можна готувати не тільки з яблучною начинкою, але й іншими фруктами, ягодами та іншими варіантами.
Джерело:
mandarynka.com.ua