Один із найлегших рецептів пишного пирога з яблуками

Один з найлегших рецептів пишного пирога, який більше схожий на торт з яблучним прошарком і меренгою. Нічого складного в приготуванні немає, продукти звичайнісінькі.

Інгредієнти:

  • вершкове масло, 100 г
  • цукор, 140 г
  • борошно, 280 г
  • сіль дрібка
  • жовтки, 2 шт
  • цедра частини лимона чи інший ароматизатор
  • розпушувач, 1 ч.л

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 500 г
  • цукор, кориця за смаком
  • крохмаль кукурудзяний, 1 ст.л

Для приготування меренги візьміть:

  • білки, 2 шт
  • цукор, 2 ст.л
  • сіль дрібка
  • сік лимонний, 1 ч. л

Приготування:

  1. Жовтки розтираємо із сіллю та цукром, додаємо цедру, перемішуємо. Можна використовувати міксер для швидкості.
  2. Збиваємо розм’якшене вершкове масло та змішуємо з масою.
  3. Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем, додаємо до інших продуктів і перетираємо в крихту.
  4. Чищені яблука натираємо на середній тертці та зливаємо зайвий сік.
  5. Змішуємо яблучну масу з цукром та корицею, всипаємо крохмаль. Якщо немає кукурудзяного, беріть будь-який.
  6. Форму змащуємо вершковим маслом і висипаємо частину крихти.
  7. Зверху викладаємо яблучну масу та засипаємо залишком крихти.
  8. Випікаємо при 190 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.
  9. Збити білки із сіллю до високої маси, потім всипати цукор і збивати до стійких піків.
  10. Вливаємо сік лимонний, перемішуємо.
  11. Викладаємо на пиріг меренгу та допікаємо протягом 10 хвилин.

Пиріг Чебурашка – один із найлегших рецептів пишного пирога з яблуками

Остуджуємо пиріг і відразу подаємо до столу. Виходить чудовий десерт, який можна готувати не тільки з яблучною начинкою, але й іншими фруктами, ягодами та іншими варіантами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: