Сирні колобочки

Сирні колобочки, готуються вони дуже просто і навіть швидко. Пам’ятаю такі колобочки ще змалку мама часто їх готувала. Ми не любили сир, а таким рецептом сир розлітався відразу. До речі, поки колобочки ще гарячі вони так тягнуться начебто в них додали твердий сир.

Але за умови, що сир має бути натуральний не дуже вологий, але й не дуже сухий.

Інгредієнти:

  • сир -250 г.
  • сіль -1/3 ч.л.
  • цукор – 1-2 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 пачка.
  • яйце  – 1 шт.
  • сода – 1/2 ч.л.
  • сік лимона -1/2 ч.л.
  • борошно – 4 ст.л. (80-100 г)
  • манная крупа – для обвалки

Приготування:

  1. В миску кладемо 250 грам сиру, сир не потрібно подрібнювати нехай він буде крупинками, потім ці крупинки тягнуться в готових колобочках.
  2. Додаємо 1/3 ч.л. солі, 1 ст. цукру, пачку ванільного цукру, розбиваємо 1 яйце та перемішуємо, тепер додаємо 3 ст.л. борошна та додамо 1/2 ч.л. соди, щоб бути впевненою, що сода погаситься в сирі я додаю трохи соку лимона приблизно половину ч.л.
  3. Іноді сир буває недостатньо кислий і сода не вспіває погаситися і в результаті випічка виходить з присмаком соди.
  4. Перемішуємо, додаємо ще 1 ст. борошна, можливо вам ще знадобиться борошна, мені всього сьогодні знадобилося 90 грам борошна. Забивати тісто борошном теж не варто, тісто виходить трохи липким так і повинно бути. Беремо чайною ложечкою тісто і катаємо колобочок, за вагою колобочки у мене 15 грам. Тепер колобочки обвалюємо у манній крупі. Так робимо з усім тістом.Спеціально для них тримаю сир у холодильнику: колобочки сирні
  5. У сотейник наливаємо олію, кладемо колобочки і смажимо обов’язково на середньому вогні, щоб колобочки встигли приготуватися всередині.
  6. Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія. Смачні вони й у холодному та гарячому вигляді. Наливаємо філіжанку чаю або кави і приступаємо до дегустації.Спеціально для них тримаю сир у холодильнику: колобочки сирні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: