Сирні колобочки
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Сирні колобочки, готуються вони дуже просто і навіть швидко. Пам’ятаю такі колобочки ще змалку мама часто їх готувала. Ми не любили сир, а таким рецептом сир розлітався відразу. До речі, поки колобочки ще гарячі вони так тягнуться начебто в них додали твердий сир.
Але за умови, що сир має бути натуральний не дуже вологий, але й не дуже сухий.
Інгредієнти:
- сир -250 г.
- сіль -1/3 ч.л.
- цукор – 1-2 ст.л.
- ванільний цукор – 1 пачка.
- яйце – 1 шт.
- сода – 1/2 ч.л.
- сік лимона -1/2 ч.л.
- борошно – 4 ст.л. (80-100 г)
- манная крупа – для обвалки
Приготування:
- В миску кладемо 250 грам сиру, сир не потрібно подрібнювати нехай він буде крупинками, потім ці крупинки тягнуться в готових колобочках.
- Додаємо 1/3 ч.л. солі, 1 ст. цукру, пачку ванільного цукру, розбиваємо 1 яйце та перемішуємо, тепер додаємо 3 ст.л. борошна та додамо 1/2 ч.л. соди, щоб бути впевненою, що сода погаситься в сирі я додаю трохи соку лимона приблизно половину ч.л.
- Іноді сир буває недостатньо кислий і сода не вспіває погаситися і в результаті випічка виходить з присмаком соди.
- Перемішуємо, додаємо ще 1 ст. борошна, можливо вам ще знадобиться борошна, мені всього сьогодні знадобилося 90 грам борошна. Забивати тісто борошном теж не варто, тісто виходить трохи липким так і повинно бути. Беремо чайною ложечкою тісто і катаємо колобочок, за вагою колобочки у мене 15 грам. Тепер колобочки обвалюємо у манній крупі. Так робимо з усім тістом.
- У сотейник наливаємо олію, кладемо колобочки і смажимо обов’язково на середньому вогні, щоб колобочки встигли приготуватися всередині.
- Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія. Смачні вони й у холодному та гарячому вигляді. Наливаємо філіжанку чаю або кави і приступаємо до дегустації.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки