Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів
від Denzhyttya
11 Листопада, 2021
Мій рецепт – один із найпростіших, і на мій погляд, досить вдалий.
Інгредієнти:
- борошно, близько 600 г
- вода крижана, 300 г
- вершкове масло або маргарин, 200 г
- яйце, 1 шт
- оцет 9%, 1 ч.л
- сіль дрібка
Приготування:
- Якщо у вас маргарин, він має бути якісним та жирним, щоб випічка вийшла ідеально.
- У крижану воду додаємо сіль, оцет, яйце, перемішуємо віночком. Всипаємо частинами просіяне борошно.
- Порада: борошна знадобиться від 550 до 600 г, тому вводіть його акуратно, щоб не пересипати і не зробити тісто надто тугим.
- Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо найтонший пласт.
- Змащуємо розм’якшеним маслом чи маргарином.
- З другою частиною тіста робимо також, накладаємо тісто на тісто і згортаємо тугий рулет, а його в равлик.
- Укладаємо в пакет та поміщаємо в морозильну камеру на 15 хвилин.
- Розгортаємо в пласт, складаємо конвертом і розгортаємо в пласт.
- Тепер ви можете робити із тіста все, що хочете. Хоч трубочки з начинкою, рулети, піцу, пиріжки та листкове печиво.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua