М’ясний пиріг із найпростішим листковим тістом. Тісто універсальне: підходить для будь-якої начинки
від Denzhyttya
11 Листопада, 2021
М’ясні пироги з найпростішим листковим тістом виходять просто дивовижними. Тісто прісне, універсальне, підходить до будь-якої начинки.
Інгредієнти:
- вода, 1.5 склянки
- сіль, 1.5 ч.л
- борошно, 5 склянок
- олія, 40 мл
- масло вершкове, 90 г
- фарш, 250 г
- цибуля, 1.5 шт
- сіль, перець, спеції
- смородина та волоські горіхи по 2 ст.л
Приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти для тіста, вимішуємо та накриваємо його, залишаємо на 20 хвилин.
- Цибулю ріжемо дрібно і обсмажуємо до готовності.
- Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо, солимо, перчимо і додаємо спеції до смаку. Обсмажуємо до готовності.
- Додаємо подрібнені горіхи і суху смородину, перемішуємо.
- Тісто ділимо на 2 частини.
- Розкачуємо в тонкий пласт і робимо надрізи, щоб вийшли трикутники. Середину пласта не ріжемо.
- Змащуємо розтопленим вершковим маслом та складаємо до середини кожен трикутник.
- Аналогічно робимо і з другою частиною тіста.
- Розкочуємо в пласт і повторюємо процедуру з надрізами, змащенням вершковим маслом та складанням, розкочуванням.
- Розкочуємо тісто формою і викладаємо, формуємо бортики.
- Кладемо начинку та накриваємо другою частиною тіста.
- Робимо проколи шпажкою, щоб виходила пара під час випікання та надрізи.
- Змащуємо збитим жовтком. Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин, дивіться по своїй духовці.
Пиріг виходить м’яким, шаруватим, ніжним і соковитим, чудова страва на вечерю.
Джерело:
mandarynka.com.ua