Найніжніший десерт із гарбузом: смачний та корисний сніданок. Сирно-гарбузова запіканка
від Denzhyttya
11 Листопада, 2021
З сиром і гарбузом виходять чудові, смачні та корисні страви. Наприклад, ця запіканка буде чудовим сніданком, ароматним і апетитним, із родзинками або іншими сухофруктами.
Інгредієнти:
- сир та гарбуз по 540 г
- яйця, 3 шт
- сіль дрібку
- цукор, сметана та родзинки по 100 г
- крохмаль, 1 ст.л
- пудинг, 1 пачка
- ванілін до смаку
Приготування:
- Гарбуз чистимо і відварюємо на невеликому вогні з водою. Протягом 20 хвилин. Перебиваємо масу блендером або товкачем для картоплі. Гарбуза можна взяти і більше. Близько 650 г.
- Сир перебиваємо блендером разом із цукром, сіллю, яйцями. Додаємо сметану, перемішуємо.
- Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
- Змішуємо охолоджене пюре з сиром, маса буде рідка, як для оладок.
- Всипаємо пудинг, крохмаль, родзинки, перемішуємо.
- Порада: якщо маса залишається рідкою, додайте пару ложок крохмалю.
- Викладаємо у форму та запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин.
Запіканка виходить повітряною і м’якою, не сухою, після охолодження маса стане щільнішою і просто нарізатиметься ножем.
Можна подавати просто так або з ягідним соусом, медом, вершковим або сметанним кремом, абрикосовим та іншим варенням.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua