Тісто для вареників: два рецепта!
від Denzhyttya
12 Листопада, 2021
Смачні вареники з сиром і два рецепта тіста для вареників – один на окропі, а другий – на молоці.
Для приготування тіста на кип’ятку :
- борошно – 3 склянки
- окріп – 1 склянка
- яйце – шт
- олія соняшникова – 3 ст.л
- сіль – 0.5 ч.л
Для приготування тіста на молоці:
- борошно – 3 склянки
- молоко і вода – по 100 мл
- яйце – 1 шт
- олія соняшникова – 1 ст.л
- сіль – 1 ч.л
Для приготування начинки необхідно:
- сир – 350 г
- масло вершкове розтоплене – 3-4 ч.л
- жовток – 1 шт
- сіль дрібка, за смаком і бажанням цукор
Приготування:
- У просіяне борошно додаємо яйця, сіль і соняшникову олію. Перемішуємо виделкою.
- Вливаємо окріп і збираємо виделкою тісто в кулю, потім вимішуємо руками, але акуратно, щоб не обпектися.
- Прибираємо тісто в пакет на 15 хвилин.
- Сир розминаємо і змішуємо з сіллю розтопленим вершковим маслом і жовтком.
- Порада: якщо ви любите солодкі вареники, тоді додавайте цукор. Робимо вареники як зазвичай.
- У деко ставимо сітку і змащуємо її олією, викладаємо вареники і відправляємо в парову піч.
- Не забуваємо поставити контейнер з водою.
- Готуємо 10 хвилин при середньому парі. Або просто варимо вареники в каструлі.
- Змішуємо вареники з вершковим маслом і подаємо зі сметаною.
- Борошно (частину) змішуємо з теплою водою і теплим молоком, яйцем і сіллю.
- Вимішуємо тісто, потім вливаємо олію, вмішуючи її в тісто разом з борошном.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.
- Формуємо вареники.
- Пробуйте і вибирайте яке тісто вам найбільше сподобалося.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua