Пиріг “Зимова вишня” зі сметанним заварним кремом
від Denzhyttya
17 Листопада, 2021
Цей вишневий сметанник надзвичайно смачний!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 125 гр вершкове масло
- 80 гр цукор
- 2 яйця
- 130 гр борошно
- 5 гр розпушувач
- Дрібка солі
Для крему:
- 600 гр сметана (у мене 15% жирності)
- 40 гр крохмаль (у мене кукурудзяний)
- 130 гр цукор
- 2 яйця
- 10 гр ванільний цукор
- 50 гр вершкове масло
- 200 гр вишня без кісточок
Приготування:
- Для бісквіту в мисці збити розм’якшене вершкове масло з цукром в пишну масу, а потім по одному, продовжуючи збивати міксером, додати яйця. Потім в отриману масу просіяти борошно з розпушувачем і сіллю. Все перемішати до однорідності.
- Форму, дно та боки вистелити пекарським папером. Тісто викласти у форму рівним шаром і відправити в наперед розігріту на 180 градусів духовку режим верх-низ на 20 хвилин. Готовність перевірити на суху зубочистку.
- Поки печеться бісквіт, приготувати сметанний крем заварний. У сотейнику з товстим дном розмішати до однорідності яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль. А потім додати сметану, все розмішати. Варити крем на середньому вогні, постійно помішуючи до перших бульків. Потім вимкнути вогонь, додати в крем вершкове масло і все розмішати.
- На готовий бісквіт вилити крем, зверху на крем викласти вишню і відправити пиріг ще на 20 хвилин в духовку. Режим той самий.
- Дати пирогу повністю охолонути у формі та прибрати на кілька годин у холодильник, а краще на ніч. Перед подачею зняти форму та пекарський папір, присипати цукровою пудрою!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua