Пиріг “Зимова вишня” зі сметанним заварним кремом

Цей вишневий сметанник надзвичайно смачний!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 125 гр вершкове масло
  • 80 гр цукор
  • 2 яйця
  • 130 гр борошно
  • 5 гр розпушувач
  • Дрібка солі

Для крему:

  • 600 гр сметана (у мене 15% жирності)
  • 40 гр крохмаль (у мене кукурудзяний)
  • 130 гр цукор
  • 2 яйця
  • 10 гр ванільний цукор
  • 50 гр вершкове масло
  • 200 гр вишня без кісточок

Приготування:

  1. Для бісквіту в мисці збити розм’якшене вершкове масло з цукром в пишну масу, а потім по одному, продовжуючи збивати міксером, додати яйця. Потім в отриману масу просіяти борошно з розпушувачем і сіллю. Все перемішати до однорідності.
  2. Форму, дно та боки вистелити пекарським папером. Тісто викласти у форму рівним шаром і відправити в наперед розігріту на 180 градусів духовку режим верх-низ на 20 хвилин. Готовність перевірити на суху зубочистку.
  3. Поки печеться бісквіт, приготувати сметанний крем заварний. У сотейнику з товстим дном розмішати до однорідності яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль. А потім додати сметану, все розмішати. Варити крем на середньому вогні, постійно помішуючи до перших бульків. Потім вимкнути вогонь, додати в крем вершкове масло і все розмішати.
  4. На готовий бісквіт вилити крем, зверху на крем викласти вишню і відправити пиріг ще на 20 хвилин в духовку. Режим той самий.
  5. Дати пирогу повністю охолонути у формі та прибрати на кілька годин у холодильник, а краще на ніч. Перед подачею зняти форму та пекарський папір, присипати цукровою пудрою!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: