Швидкі булочки-рогалики з сиром та зеленню. Тісто на кефірі: завжди добре виходить і пропікається

Ситні, ароматні та дуже смачні рогалики з листкового тіста з начинкою із сиру та зелені. Тісто на кефірі завжди добре виходить і добре пропікається.

Інгредієнти:

  • кефір, 240 мл
  • яйця, 1 шт та 1 для змащення
  • сіль, 1.5 ч.л
  • цукор, 2 ст.л
  • борошно, 510 г
  • вершкове масло або маргарин, 180 г + 40 г
  • розпушувач, 1 пакетик
  • дріжджі сухі, 7 г
  • сир, 120 г
  • зелень

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішуємо із цукром, сіллю, яйцем.
  2. Кисломолочний продукт можна купувати будь-який, не обов’язково кефір.
  3. Борошно просіюємо і змішуємо з дріжджами, розпушувачем, додаємо кубики охолодженого вершкового масла і перетворюємо масу в крихту.
  4. Змішуємо крихту та рідку основу, вимішуємо тісто. Маса буде липкою, але коли вона постоїть 15 хвилин, накритою, вона стабілізується. Ділимо тісто 3 частини.Швидкі булочки-рогалики з сиром та зеленню. Тісто на кефірі: завжди добре виходить і пропікається
  5. Сир натираємо і змішуємо із нарізаною зеленню.
  6. Розкачуємо кожну частину в пласт, змащуємо розтопленим вершковим маслом та посипаємо тертим сиром із зеленню.
  7. Ріжемо пласт на трикутники і скачуємо рогалики.Швидкі булочки-рогалики з сиром та зеленню. Тісто на кефірі: завжди добре виходить і пропікається
  8. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рогалики, змащуємо збитим яйцем.Швидкі булочки-рогалики з сиром та зеленню. Тісто на кефірі: завжди добре виходить і пропікається
  9. Випікаємо при 160 градусах близько 35 хвилин.Швидкі булочки-рогалики з сиром та зеленню. Тісто на кефірі: завжди добре виходить і пропікається

Вони виходять м’якими, пишними та ніжними, шаруватими за рахунок додавання в тісто розпушувача та дріжджів одночасно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: