Випічка з медом: рецепт смачного домашнього торта «Осінній поцілунок»

Дуже розкішний торт із багатим смаком, медовим ароматом, шоколадною глазур’ю та пишним кремом. Можна готувати на будь-які свята і просто так радувати сім’ю чудовими десертами.

Інгредієнти:

  • мед, 110 г
  • сода, 1 ч.л
  • масло вершкове, 100 г
  • яйця, 3 шт
  • сіль дрібка
  • цукор, 4 ст.л
  • борошно, 8 ст.л

Для приготування йогуртового крему потрібно:

  • сметана густа чи йогурт, 400 г
  • яйця, 2 шт
  • цукор 130 г
  • борошно, 2.5 ст.л
  • ванілін
  • масло вершкове, 80 г

Для вишневого конфи необходимо:

  • вишня без кісточок, 300 г
  • цукор, 90 г
  • крохмаль кукурудзяний, 1 ст.л
  • желатин, 2 ч.л
  • вода, 50 мл

Для приготування шоколадної глазурі візьміть:

  • какао, 4 ст.л
  • цукор, 100 г
  • сметана или йогурт, 150 г
  • масло вершкове, 60 г

Приготування:

  1. Цукор змішуємо з борошном, перемішуємо.
  2. Додаємо яйця і збиваємо віночком до однорідності.
  3. Кладемо густий йогурт або сметану, перемішуємо та варимо на невеликому вогні до густини. Знімаємо з плити і вводимо вершкове масло, вимішуємо масу до однорідності. Накриваємо плівкою та охолоджуємо.
  4. Вершкове масло змішуємо з медом і прогріваємо на невеликому вогні.
  5. Всипаємо соду і перемішуємо протягом 2 хвилин, доки маса не стане бурштиновою.
  6. Масу охолодити до теплого стану.
  7. Яйця з щіпкою солі збиваємо до піни. Всипаємо частинами цукор і збиваємо до густої маси.
  8. Змішуємо медову основу з яєчною за допомогою віночка.
  9. Частками всипаємо просіяне борошно і вимішуємо до однорідності.
  10. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
  11. Випікаємо при 180 градусах близько 15-18 хвилин.
  12. Забираємо папір і охолоджуємо бісквіт, обрізавши краї та розрізавши його на 2 частини.
  13. Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати.
  14. Цукор змішуємо із крохмалем.
  15. Вишню перетворюємо на пюре за допомогою занурювального блендера.
  16. Змішуємо ягідне пюре з цукром та крохмалем, варимо до густини.
  17. Бісквіт ріжемо на 4 коржі, обрізки подрібнюємо.
  18. Крем збиваємо міксером.
  19. Формуємо торт у формі або просто на блюді, змащуючи коржі ягідним сиропом та кремом.
  20. Для глазурі змішуємо всі продукти та варимо до однорідності.Випічка з медом: рецепт смачного домашнього торта «Осінній поцілунок»
  21. Покриваємо верх і боки глазур’ю, обсипаємо крихтою.
  22. Торт настоюємо в холодильнику близько 5 годин, щоб він добре просочився та стабілізувався.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: