Простий рецепт курячої грудки: готується швидко
від Denzhyttya
17 Листопада, 2021
Запечена куряча грудка з гарніром з картоплі та грибів. Все, можна ще додати салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
- картопля, 4 шт
- сіль, перець, спеції, олія, по 2 ст.л
- цибуля, морква по 1 шт
- печериці, 10 шт
- вершки середньої жирності, 250 мл
- куряча грудка, 2шт
- сіль, перець, спеції
- борошно кукурудзяне, 3 ст.л
- яйця, 2 шт
- сир, 150 г
- зелень
Приготування:
- Картоплю чистим і ріжемо тонкими кружечками.
- Змішуємо сіль, перець, спеції, ароматні трави та олію і заливаємо цей соус у картопля. Перемішуємо.
- Викладаємо картоплю шаром у форму і запікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії, додаємо терту моркву і тушкуємо.
- Печериці ріжемо часточками, кидаємо в овочі та тушкуємо. Наприкінці солимо і перчимо, заливаємо вершками і тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин.
- М’ясо ріжемо на кілька частин та відбиваємо.
- Маринуємо м’ясо в солі, суміші перців, запашних травах та спеціях за смаком.
- Обвалюємо відбивні в кукурудзяному борошні (можна взяти іншу паніровку).
- Яйця збиваємо із сіллю віночком.
- Занурюємо відбивні в яєчну масу, потім знову в борошно і обсмажуємо на сковороді до рум’яності з обох боків.
- На картоплю у формі викладаємо соус із грибами, зверху – курячі відбивні, накриваємо залишком грибів.
- Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо до духовки на 10 хвилин.
Дуже смачна, апетитна та ситна страва, закуска та гарнір одночасно. Перед подачею не забуваємо посипати нарізаною зеленню і подати салат, мариновані овочі та різні соуси.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua