Суп по-грецьки
від Denzhyttya
23 Листопада, 2021
Суп із фрикадельками по-грецьки “Юварлак”я”. Такий суп відрізняється від звичайного супу з фрикадельками технологією приготування і, звичайно ж, смаком.
Інгредієнти:
- вода – 2 л
- морква – 1 шт
- цибулина – 1 шт
- сіль за смаком
- зелень – за смаком
- яйця – 2 шт
- лимонний сік – 3-4 ст.л
- борошно – 1 ст.л.
Для фрикадельок:
- фарш – 500 г
- сіль – 1/2 ч.л.
- рис – 100 г
- цибулина – 1 шт
- петрушка – до смаку
- яйця – 1 шт
- вода – 50-7 0мл
Приготування:
- І так приступаємо, м’ясо поріжемо і перекрутимо, можна взяти вже готовий фарш. Все на Ваш розсуд. Відміряємо 500 грам фаршу. 2 цибулини поріжемо дрібно і додамо до фаршу, тепер промиємо 100 г круглого рису і додамо у фарш, рис попередньо відварювати не потрібно.
- За бажанням можна порізати зелень петрушки і додати в фарш. Додаємо трохи більше половини чайної ложки солі, можна додати спеції за бажанням.
- Для м’якості вливаємо приблизно 50-70 мл води, а щоб фрикадельки тримали форму, додаємо 1 яйце. Ще раз все добре вимішуємо та формуємо фрикадельки. Я фаршу беру по половині столової ложки, за вагою 20 грам. Моркву поріжемо кружечками, цибулину поріжемо дрібними шматочками.
- Беремо каструлю, наливаю прямо в каструлю олію 2-3 ст. л., кладемо моркву обсмажуємо 2 хвилини і додаємо цибулю, смажимо ще 2 хвилини. Тепер вливаємо воду 2 літри, краще заливати гарячою водою, як закипить опускаємо фрикадельки. Закриваємо кришкою і варимо 30 хвилин до готовності фрикадельок.
- Тепер підготуємо заправку. 2 яйця розділимо на білок та жовток. Яйця збиваємо окремо, жовтки окремо. Тепер до жовтків додаємо 3 ст. Л соку лимона, перемішуємо. І вливаємо до білків, ще раз все перемішуємо, додаємо 1 ст. л борошна і перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Як фрикадельки зваряться, беремо 2 половники бульйону і вливаємо до яєць, перемішуємо, а потім вливаємо в каструлю постійно помішуючи. Варимо на повільному вогні хвилини 2, посипаємо зеленню. Суп готовий.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua