Смачний холодець без желатину. Затьмарить усі страви на святковому столі
від Denzhyttya
21 Листопада, 2021
Холодець, який виглядає дуже красиво: фігурно вирізані овочі, зелений горошок та кукурудза, додавають оригінальності цілком звичайній страві. Зробіть цю страву до новорічного столу та прикрасьте так, щоб він затьмарив всі інші.
Інгредієнти:
- яловича ніжка, 1600 кг
- яловичина, 600 г
- цибуля, 2 шт
- морква, 1 шт
- сіль, перець, часник, зелень
- яйця перепелині, 5 шт
- кукурудза та горошок консервовані по 150 г
Приготування:
- Ніжку та м’ясо відмочуємо у холодній воді кілька годин, очищаємо добре, промиваємо та ставимо на плиту.
- Коли вода закипить, знімаємо пінку та зливаємо воду, промиваємо ніжку кип’ятком.
- Заливаємо кип’ятком і ставимо на плиту, коли закипить, зменшуємо вогонь та готуємо 5 годин.
- Додаємо в каструлю м’ясо, цибулю та моркву, солимо за смаком. Варимо 1-1,5 години, все залежить від яловичини, потім додаємо коріандр, спеції, лавровий лист і варимо ще 20-35 хвилин.
- Знімаємо з плити, виймаємо м’ясо і через 20 хвилин кидаємо в бульйон подрібнений часник, добре перемішуємо. У кип’яток часник не кидають, він відразу втрачає свій смак і аромат, тому бульйон повинен бути злегка охолодженим.
- Подрібнюємо м’ясо, за допомогою фігурної вирізки вирізаємо з моркви різні візерунки.
- Розкладаємо в силіконові форми гілочки зелені, морквяну «фантазію», трохи горошку та кукурудзи, м’ясо.
- Заливаємо бульйоном і залишаємо до повного охолодження.
- Відправляємо у холодильник.
- Перед подачею перевертаємо форму на плоску тарілку та прибираємо силікон.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua