Якщо вдома є трохи сиру, завжди готую свої улюблені сочники: такі в магазині не купиш.
від Denzhyttya
29 Листопада, 2021
Тісто для сочників виходить таким м’яким і пишним, багато хто і не вірить, що дріжджі не використовуються в цьому рецепті. Начинка, як завжди, стандартна з сиру. За бажанням у сир можна додати родзинки або волоські горіхи. Сочники завжди стануть чудовим доповненням до чашки чаю або кави.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вершкове масло – 50 г
- Цукор – 1 склянка
- Сметана – 4 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 склянки
- Розпушувач
Для начинки:
- Сир домашній – 400 г
- Цукор – 3 ст. л.
- Яйця – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Насамперед приготуємо тісто. Нам необхідно розтопити 50 г вершкового масла|, я це зробила в мікрохвильовій печі. Після того як розтопили, переливаємо в глибоку миску. Склянку цукру всипаємо до масла.
- Додаємо до масла з цукром 2 курячі яйця. Всипаємо 4 столові ложки сметани із верхом. За допомогою виделки перемішуємо все.
- Через сито просіюємо 3 склянки борошна і пів пакетика розпушувача (у мене пакетик 25 г).
- Перемішуємо усі інгредієнти за допомогою ложки.
- При необхідності додаємо ще борошна і замішуємо не туге тісто, воно повинне злегка липнути до рук. Відправляємо тісто на годину до холодильника.
- Підготуємо начинку. 400 г сиру пересипаємо в глибоку миску. Всипаємо 3 столові ложки цукру та 1 чайну ложку ванільного цукру. Додаємо 2 столові ложки сметани. Розбиваємо 1 яйце і всипаємо 2 столові ложки манки, перемішуємо до однорідності.
- Робочу поверхню присипаємо борошном. Дістаємо тісто з холодильника та розділяємо його на дві частини, щоб було легше з ним працювати.
- Розкачуємо 1 частину тіста, але не дуже тонко.
- За допомогою кухля або склянки видавлюємо кружечки в тісті. Зайве тісто забираємо, але не викидаємо, його можна буде ще раз розкачати.
- На одну половину кружечка кладемо по чайній ложці сирної начинки.
- Другою половинкою накриваємо сир. З рештою тіста проробляємо все те ж саме.
- Кладемо сочники на лист застелений пергаментним папером на відстані один від одного. Змащуємо кожен сочник яйцем.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 17 хвилин.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки