Молочні булочки: гарні та незвичайної форми
від Denzhyttya
26 Листопада, 2021
Гарні булочки за одним із найпростіших рецептів на молочному тісті. Все робиться просто та швидко.
Інгредієнти:
- молоко тепле, 200мл
- цукор, 3 ч. л
- розпушувач, 5 г
- сіль; дрібка
- олія соняшникова, 20 мл
- ванілін
- яйце, 1 шт
- борошно, близько 420 г
- яйце та цукрова пудра
Приготування:
- У теплому молоці розчиняємо сіль, цукор та дріжджі, вливаємо олію і залишаємо масу, поки не з’явиться пінка.
- Додаємо ванілін на смак, яйце, всипаємо частинами борошно і вимішуємо м’яке тісто.
- Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 40 – 60 хвилин.
- З тістом тепер краще працювати руками, змащеними олією, стіл також змащуємо.
- Ділимо тісто на порційні частини і кожну скачуємо в ковбаску, згортаємо в бублик.
- Викладаємо на лист, застелений пергаментом, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
- Змащуємо булочки збитим яйцем.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20-25 хвилин.
- Готові булочки посипаємо цукровою пудрою, якщо полюбляєте, змішайте її з корицею.
М’які та пишні, красиві «булочки» можна ще зробити дуже ароматними, якщо в тісто ввести цедру лимона або апельсина.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua