Молочні булочки: гарні та незвичайної форми

Гарні булочки за одним із найпростіших рецептів на молочному тісті. Все робиться просто та швидко.

Інгредієнти:

  • молоко тепле, 200мл
  • цукор, 3 ч. л
  • розпушувач, 5 г
  • сіль; дрібка
  • олія соняшникова, 20 мл
  • ванілін
  • яйце, 1 шт
  • борошно, близько 420 г
  • яйце та цукрова пудра

Приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо сіль, цукор та дріжджі, вливаємо олію і залишаємо масу, поки не з’явиться пінка.
  2. Додаємо ванілін на смак, яйце, всипаємо частинами борошно і вимішуємо м’яке тісто.
  3. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 40 – 60 хвилин.Молочні булочки: гарні та незвичайної форми
  4. З тістом тепер краще працювати руками, змащеними олією, стіл також змащуємо.
  5. Ділимо тісто на порційні частини і кожну скачуємо в ковбаску, згортаємо в бублик.Молочні булочки: гарні та незвичайної форми
    Молочні булочки: гарні та незвичайної форми
  6. Викладаємо на лист, застелений пергаментом, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
  7. Змащуємо булочки збитим яйцем.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 20-25 хвилин.Молочні булочки: гарні та незвичайної форми
  9. Готові булочки посипаємо цукровою пудрою, якщо полюбляєте, змішайте її з корицею.

М’які та пишні, красиві «булочки» можна ще зробити дуже ароматними, якщо в тісто ввести цедру лимона або апельсина.Молочні булочки: гарні та незвичайної форми

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: