Навіщо потрібний холодець, якщо можна приготувати заливну рибу. Робиться швидше та набагато простіше
від Denzhyttya
27 Листопада, 2021
Якщо вже набрид м’ясний холодець, спробуйте таку просту, красиву та святкову страву.
Інгредієнти:
- сьомга або інша риба, 500 г
- морква, 1 шт
- яйця звичайні чи перепелині, 5 шт
- мигдаль обсмажений та родзинки по 20 г
- зелень
Для приготування бульйону знадобляться :
- вода, 1 л
- лавровий лист, перець горошком, гвоздика за бажанням сіль
- желатин, 20 г
Приготування:
- Моркву чистимо і ріжемо тонкими смужками овочечисткою.
- У воду додаємо всі інгредієнти, крім желатину, і доводимо до кипіння.
- Кидаємо моркву і варимо 5 – 7 хвилин, виймаємо та кладемо на тарілку.
- У каструлю кладемо шматочки риби та варимо після закипання 10 хвилин. Виймаємо рибу на блюдо.
- Яйця відварюємо. Якщо беремо звичайні яйця, то достатньо 3 штук. Перепелині ріжемо на 2 частини, звичайні – на 4. Тільки робіть все акуратно, щоб часточки були рівними та красивими, жовток не розпадався.
- Желатин розводимо в невеликій кількості бульйону і залишаємо набухати.
- У блюдо з бортиками або в силіконову форму викладаємо шматочки риби, часточки яєць, спіралі з моркви, зелень, родзинки та горіхи так, щоб виходило красиво.
- Желатин змішуємо з рештою бульйону і заливаємо у форми.
- Відправляємо в холодильник застигати.
- Перед подачею на стіл виймаємо з форми та прикрашаємо ще зверху гілочками зелені.
Виходить насправді дуже смачно та оригінально, ви можете додавати ще спеції та ароматні трави для риби
Джерело:
mandarynka.com.ua