Бісквітний торт зі згущеним молоком і чорносливом

Дуже смачний та простий у приготуванні бісквітний торт на згущеному молоці зі сметанним кремом.

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 банка згущеного молока (380 г)
  • 1 ч. л. розпушувача (або ½ ч.л. гашеної соди)
  • 500 г сметани
  • 100 г цукру
  • 100 г чорносливу
  • 1 пакетик ванільного цукру (10 г)

Приготування:

  1. Яйця та згущене молоко трохи збити. Додати розпушувач, борошно, перемішати до однорідності. Перелити тісто в змащену маслом форму (у мене форма 22 см діаметром).
  2. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25-30 хвилин. Перевірити зубочисткою на готовність. Остудити.
  3. Чорнослив залити окропом на 5 хвилин. Потім нарізати дрібними шматочками. Сметану, цукор та ванільний цукор трохи збити до розчинення цукру.
  4. Випечений корж розрізати на 4 коржі. Покласти нижній корж на тарілку, рясно змастити сметаною. Зверху розкласти шматочки чорносливу.

У такий спосіб зібрати весь торт. Промазати сметаною верхній корж та боки торта. Поставити в холодильник на 4-5 годин чи ніч. Після цього торт готовий до подачі на стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: