Багатошаровий салат «Нічка»

В основі салату можна використовувати будь-яке м’ясо, наприклад, білу м’якоть індички. А у ролі заправки вибрати щось менш калорійне. Наприклад, сметану або трохи густого йогурту в суміші з часником та травами.

Інгредієнти:

  • 400 гр курячої грудки (свинина не жирна)
  • 2 моркви
  • 150 гр сиру голландського
  • 2 солоних огірків
  • 1 стакан чорносливу без кісточок
  • 3 шт курячі яйця
  • 3 ріпчасті цибулі
  • майонез
  • соняшникова олія
  • сіль

Приготування:

  1. Курячі грудки відварити в підсоленій воді зі спеціями приблизно 20 хв від закипання. Потім нарізати дрібними шматочками та змішати з майонезом.
  2. Сиру моркву очистити і натерти на тертці, підсмажити на олії з подрібненим часником. Яйця зварити круто, охолодити та почистити. Потім натерти на великій тертці.
  3. Сир натерти на тертці і змішати з 3 ст л майонезу. Цибулю обсмажити на олії. Огірки натерти на великій тертці. Чорнослив розпарити та нарізати дрібними шматочками.
  4. Салат викладати на тарілку шарами в наступному порядку:
    • перший шар – відварена грудинка. Змастити шар майонезом
    • другий шар – обсмажена морква
    • третій шар – чорнослив. Змастити майонезом
    • четвертий шар – сир
    • п’ятий шар – солоні огірки
    • шостий шар – смажена цибуля
    • сьомий шар – яйця. Змастити шар майонезом

Прикрасити святковий салат потрібно красиво овочами та зеленню, застосувавши всю свою фантазію та смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: