Шоколадний кекс-тістечко
від Denzhyttya
10 Грудня, 2021
Робиться він за принципом кексу, а ось виходить за смаком як тістечко. Дуже шоколадний, ніжний, з великою кількістю горіхів та чорносливу, він нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 130 гр.
- цукор (70 гр. – у тісто, 40 гр. – у молоко) – 110 гр.
- яйце куряче – 2 шт.
- молоко – 120 мл.
- олія соняшникова – 90 гр.
- какао-порошок – 18 гр.
- розпушувач тіста – 6 гр.
- чорнослив – 160 гр.
- горіхи – 80 гр.
- шоколад темний – 60 гр.
- ванільний цукор – 5 гр.
Глазур:
- вершки (20%) – 55 мл.
- шоколад темний – 60 гр.
- к0ньяк – 1 ст. л.
Приготування:
- Для початку підготуйте усі потрібні продукти. Чорнослив без кісточок вимийте і залийте окропом на 5-10 хвилин, залежно від його якості та м’якості. Потім злийте відвар, сполосніть і обсушити на паперовому рушнику. Зайва волога не потрібна. Горіхи порубайте у велику крихту.
- Молоко нагрійте на середньому вогні та додайте какао, перемішане з 40 грамами цукрового піску. Все перемішайте до однорідного напою та доведіть до кипіння. Зніміть какао з вогню та повністю остудіть.
- У миску розбийте яйця, додайте цукор і збивайте до світлої та пишної маси протягом 7-10 хвилин.
- Продовжуючи збивати на повільній швидкості, влийте молоко, що охололо, збивайте до однорідності. Продовжуючи збивати, влийте олію.
- У миску просійте борошно з розпушувачем і обережно перемішайте до однорідності. У вас вийде ніжне тісто як на оладки. Додайте в тісто подрібнені горіхи, подрібнений шоколад і порізаний чорнослив.
- Дно форми 22х22 см застеліть папером для випічки і перелийте в неї тісто, розрівняйте.
- Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин до сухого сірника. Вийміть із духовки, дістаньте з форми та повністю остудіть.
- У каструлю налийте вершки, нагрійте та покладіть шоколад. Перемішуйте до однорідної глазурі, трохи остудіть. Зніміть з коржа папір і нанесіть глазур. Дайте їй захолонути і наріжте.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua