Салат «Добрий тато». Чудовий бюджетний салат на свята!

Простий листковий салат до свята «Добрий тато». Дуже смачний і дуже ситний і досить бюджетний.

Інгредієнти:

  • куряча печінка 250 г
  • картопля 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • яйця 4 шт.
  • огірки солоні 2-3 шт.
  • олія для обсмажування овочів 30 г
  • майонез 250 г
  • сіль за смаком
  • діаметр кільця 18 см

Приготування:

  1. Цибулю почистити і нарізати дрібно. Моркву почистити та натерти на великій тертці. Поставити сковороду на вогонь і розігріти 2-3 столові ложки олії. Готувати на повільному вогні при помішуванні до м’якості овочів.
  2. Курячу печінку відварити заздалегідь до готовності у підсоленій воді та охолодити. Картоплю заздалегідь відварити в мундирі, охолодити та почистити. Зварити заздалегідь яйця круто. Потім охолодити та почистити. Відокремити білки від жовтків.
  3. Для приготування листкового салату на плоску тарілку викласти кільце для сервіровки діаметром 18 см. Салат викладати в наступному порядку.
  4. Картоплю натерти на великій тертці та викласти першим шаром. Трішки присолити, якщо потрібно, і зробити сіточку з майонезу.
  5. Курячу печінку натерти на великій тертці. Викласти на картоплю, розрівняти. Злегка присолити, якщо потрібно. Зробити сіточку із майонезу.
  6. Обсмажену цибулю з морквою та охолоджені викласти наступним шаром. Розрівняти. Цей шар без майонезу.
  7. Солоні або мариновані огірки натерти на великій текці та злити сік який виілився. Викласти на салат та розрівняти. Зробити сіточку із майонезу.
  8. Яєчні білки натерти на великій тертці. Викласти білковий шар та розрівняти. Зробити сіточку з майонезу та розмазати його по шару.
  9. Жовтки розім’яти вилочкою та акуратно викласти на салат зверху для прикраси. Готовий салат відправити у формі в холодильник на кілька годин для просочення. Потім зняти форму та прикрасити салат на свій смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: