Неймовірно смачний зефір із ківі. А який незвичний колір!!!
від Denzhyttya
13 Грудня, 2021
Зефір виходить неймовірно ніжним, пружним і, звичайно ж, дуже смачним!
Інгредієнти:
- Цукор 100 г
- Яблуко 70 г (пюре)
- Ківі 55 г (пюре)
- Яєчний білок 1 шт.
- Лимонна кислота 1 г
- Цукор 200 г
- Вода 75 мл
- Агар-агар 7 г
- Цукрова пудра для посипання
Приготування:
- Чистимо яблуко та ківі. З ківі робимо блендером пюре і на сухій сковороді випаровуємо зайву вологу. Яблуко гасимо в сотейнику або запікаємо в духовці/мікрохвильовій печі. Готові яблука перетираємо через сито.
- Відважуємо в каструлю 70 г яблучного пюре та 55 г пюре ківі. Додаємо 100 г цукру та варимо на середньому вогні до повного розчинення цукру. Охолоджуємо та прибираємо в холодильник на пару годин.
- До холодного пюре додаємо білок і лимонну кислоту. Збиваємо міксером на середній швидкості. Маса має побіліти і збільшиться в об’ємі.
- Варимо сироп. У каструлю з товстим дном засипаємо цукор, агар-агар і все це заливаємо водою. Помішуючи весь час варимо сироп на середньому вогні. Коли після закипання він почне каламутніти і гуснути, перевіряйте його «на нитку»: піднімайте лопатку вгору і дивіться як стікає сироп, якщо він тягнеться, повільно стікає з лопатки, чіпляється за неї, тоді знімаємо з вогню.
- Знову включаємо міксер і збиваючи пюре з білком, тонкою цівкою збоку вливаємо наш гарячий сироп.
- Коли сироп влили, збільшуємо швидкість міксера на максимальну. Збиваємо зефірну масу доти, доки вона не охолоне приблизно до 55 градусів, тому що при 40 градусах агар-агар застигає, і якщо згаяти цей момент, то зефір застигне прямо в мисці і перекласти його вже не вийде!
- Якнайшвидше перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою «Відкрита зірка» або «Закрита зірка» і витискаємо зефір на пергамент.
- Даємо йому стабілізуватися за кімнатної температури 12-15 годин. Це залежить від вологості приміщення.
- Пальцем перевіряємо зефір і, якщо він підсох, то скріплюємо половинки між собою липкими частинками. Обвалюємо в цукровій пудрі і йдемо смакувати!
Джерело:
popoisty.com