Новий салат «Шахрайка». Його хвалять всі, хто куштував

Салат «Шахрайка» легкий, свіжий, ніжний із легким, приємним, кислуватим яблучним присмаком.Рецепт салату   новий – буде можливість здивувати близьких та гостей! Він простий за складом, але дуже не банальний за смаковим поєднанням інгредієнтів.

Інгредієнти:

на 4 порції:

  • Яблуко кисло-солодке 1 шт.
  • Цибуля червона 1 маленька цибулина або 1/2 крупна
  • Кукурудза консервована 170 гр. (1/2 банки)
  • Печериці 300 гр.
  • Яйця  3 шт.
  • Яблучний оцет (або лимонний сік) 1 ч. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Петрушка
  • Сіль перець.
  • Майонез (сметана, йогурт грецький)

Приготування:

  1. Дуже важливо яблуко взяти кисло-солодке або кисле (зелене). Воно має надати салату свіжу кислинку, але не солодощі. Тож прийміть це до уваги!
  2. Насамперед гриби порізати на середні скибочки і обсмажити (або відварити) на олії. Не смажте сильно гриби, нехай вони залишаться соковитими. Наприкінці обсмажування посоліть і поперчіть їх.
  3. Гриби викладіть в миску і додайте до них дрібно нарізану петрушку. Перемішайте.
  4. Яблуко почистити від шкірки та насіння. Нарізати на маленькі шматочки. Мені  більше подобається, коли в салаті яблуко порізане дрібно. Але це справа смаку.
  5. Далі червону цибулю теж порізати дуже дрібно. Якщо цибуля у вас звичайна ріпчаста теж буде непогано, але краще її обдати окропом, щоб прибрати гіркоту.
  6. Змішати яблуко та цибулю в загальній мисці. Додати до них яблучний оцет (або замінити лимонним соком) та гірчицю. Все перемішати.
  7. Починаємо збирати салат. Я готую його у роз”ємному кільці. Але можна і в загальному салатнику, смак від цього не зміниться. Кільце діаметром 20 див.
  8. На дно укладаємо відварені посічені яйця. Зверху яйця можна трішки  присолити. Робимо сіточку з майонезу.
  9. На яйця викладаємо шар із кукурудзи. І трохи майонезу.
  10. Зверху шар із яблук та цибулі. І знову майонез.
  11. І верхній шар – гриби. Зверху робимо сіточку з майонезу.

Якщо ви будете салат готувати шарами – дайте йому просочитися щонайменше 30 хвилин. Якщо він буде змішаним, можна подавати відразу ж.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: