Новий салат «Шахрайка». Його хвалять всі, хто куштував
від Denzhyttya
16 Грудня, 2021
Салат «Шахрайка» легкий, свіжий, ніжний із легким, приємним, кислуватим яблучним присмаком.Рецепт салату новий – буде можливість здивувати близьких та гостей! Він простий за складом, але дуже не банальний за смаковим поєднанням інгредієнтів.
Інгредієнти:
на 4 порції:
- Яблуко кисло-солодке 1 шт.
- Цибуля червона 1 маленька цибулина або 1/2 крупна
- Кукурудза консервована 170 гр. (1/2 банки)
- Печериці 300 гр.
- Яйця 3 шт.
- Яблучний оцет (або лимонний сік) 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Петрушка
- Сіль перець.
- Майонез (сметана, йогурт грецький)
Приготування:
- Дуже важливо яблуко взяти кисло-солодке або кисле (зелене). Воно має надати салату свіжу кислинку, але не солодощі. Тож прийміть це до уваги!
- Насамперед гриби порізати на середні скибочки і обсмажити (або відварити) на олії. Не смажте сильно гриби, нехай вони залишаться соковитими. Наприкінці обсмажування посоліть і поперчіть їх.
- Гриби викладіть в миску і додайте до них дрібно нарізану петрушку. Перемішайте.
- Яблуко почистити від шкірки та насіння. Нарізати на маленькі шматочки. Мені більше подобається, коли в салаті яблуко порізане дрібно. Але це справа смаку.
- Далі червону цибулю теж порізати дуже дрібно. Якщо цибуля у вас звичайна ріпчаста теж буде непогано, але краще її обдати окропом, щоб прибрати гіркоту.
- Змішати яблуко та цибулю в загальній мисці. Додати до них яблучний оцет (або замінити лимонним соком) та гірчицю. Все перемішати.
- Починаємо збирати салат. Я готую його у роз”ємному кільці. Але можна і в загальному салатнику, смак від цього не зміниться. Кільце діаметром 20 див.
- На дно укладаємо відварені посічені яйця. Зверху яйця можна трішки присолити. Робимо сіточку з майонезу.
- На яйця викладаємо шар із кукурудзи. І трохи майонезу.
- Зверху шар із яблук та цибулі. І знову майонез.
- І верхній шар – гриби. Зверху робимо сіточку з майонезу.
Якщо ви будете салат готувати шарами – дайте йому просочитися щонайменше 30 хвилин. Якщо він буде змішаним, можна подавати відразу ж.
Смачного!
Джерело:
dom-resepti.ru