Здобні булочки з яблуками: гарні, смачні та ароматні!

Дуже красива та смачна випічка для домашнього чаювання!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Молоко – 250 мл
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Пресовані дріжджі – 15 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Яєчний жовток для глазурування
  • Вода – 2-3 ст. л
  • Сіль – щіпка

Для начинки:

  • Цукор – 80 гр
  • Яблука – 400 гр
  • Лимонний сік – 2 ст. л
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Мелена кориця – 1 ч.л.

Приготування:

  1. У тепле молоко додаємо дріжджі та цукор, добре перемішуємо віночком до однорідності. Залишаємо опару на 10-15 хвилин.
  2. Збиваємо віночком яйця, щіпку солі та 2 ст.л. цукру.
  3. Вливаємо в опару збиті яйця та перемішуємо.
  4. Потім вводимо частинами борошно, спочатку помішуючи ложкою, а потім замішуємо руками. Вимішуємо тісто протягом 7 хвилин, наприкінці вводимо розм’якшене вершкове масло.
  5. Збираємо тісто в грудку, обертаємо харчовою плівкою та залишаємо відпочивати на 1 годину.
  6. Потім обминаємо і даємо знову підійти ще раз.
  7. Готуємо начинку: очищені яблука нарізаємо , викладаємо в сотейник, додаємо масло, лимонний сік і цукор, добре перемішуємо і прогріваємо 2-3 хвилини на середньому вогні. Наприкінці додаємо ложку меленої кориці.
  8. Тісто ділимо на 12 частин, розкочуємо кожну в коржик, робимо чотири радіальні розрізи, не доходячи до середини. Кладемо в центр начинку, потім обертаємо першу пелюстку навколо начинки, потім другу, третю і четверту.
  9. Викладаємо булочки на лист, на невеликій відстані один від одного, змащуємо жовтком і залишаємо на 15 хвилин, щоб пиріжки підійшли.
  10. Випікаємо при 180°С протягом 25 хвилин.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: