Здобні булочки з яблуками: гарні, смачні та ароматні!
від Denzhyttya
16 Грудня, 2021
Дуже красива та смачна випічка для домашнього чаювання!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 500 гр
- Цукор – 100 гр
- Молоко – 250 мл
- Вершкове масло – 50 гр
- Пресовані дріжджі – 15 гр
- Яйця – 2 шт
- Яєчний жовток для глазурування
- Вода – 2-3 ст. л
- Сіль – щіпка
Для начинки:
- Цукор – 80 гр
- Яблука – 400 гр
- Лимонний сік – 2 ст. л
- Вершкове масло – 30 гр
- Мелена кориця – 1 ч.л.
Приготування:
- У тепле молоко додаємо дріжджі та цукор, добре перемішуємо віночком до однорідності. Залишаємо опару на 10-15 хвилин.
- Збиваємо віночком яйця, щіпку солі та 2 ст.л. цукру.
- Вливаємо в опару збиті яйця та перемішуємо.
- Потім вводимо частинами борошно, спочатку помішуючи ложкою, а потім замішуємо руками. Вимішуємо тісто протягом 7 хвилин, наприкінці вводимо розм’якшене вершкове масло.
- Збираємо тісто в грудку, обертаємо харчовою плівкою та залишаємо відпочивати на 1 годину.
- Потім обминаємо і даємо знову підійти ще раз.
- Готуємо начинку: очищені яблука нарізаємо , викладаємо в сотейник, додаємо масло, лимонний сік і цукор, добре перемішуємо і прогріваємо 2-3 хвилини на середньому вогні. Наприкінці додаємо ложку меленої кориці.
- Тісто ділимо на 12 частин, розкочуємо кожну в коржик, робимо чотири радіальні розрізи, не доходячи до середини. Кладемо в центр начинку, потім обертаємо першу пелюстку навколо начинки, потім другу, третю і четверту.
- Викладаємо булочки на лист, на невеликій відстані один від одного, змащуємо жовтком і залишаємо на 15 хвилин, щоб пиріжки підійшли.
- Випікаємо при 180°С протягом 25 хвилин.
Приємного чаювання!
Джерело:
dom-resepti.ru