Новорічні закуски: 4 найкращі рецепти на святковий стіл 2022
від Denzhyttya
15 Грудня, 2021
Застілля – невід’ємна частина новорічних свят. Більшість людей традиційно слухають бій курантів, сидячи за сервірованим столом, та якщо ще кілька років тому список святкових страв був доволі скромним, то зараз меню стає все більш різноманітним. Пропонуємо 4 цікавих рецептів закусок на Новий рік.
На заміну салатам і гарячому поставте на стіл новорічні закуски, що зробить зі звичного застілля елегантний фуршет. Питання, що приготувати на Новий рік – вирішено.
Фаршировані яйця зі шпротами
Інгредієнти:
- 5 варених яєць
- столова ложка майонезу
- 1 дрібна цибулина
- 5 невеличких шпрот
- червона ікра та кріп для прикраси
Приготування:
- Відварені яйця розрізаємо навпіл, дістаємо жовток.
- Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору.
- Жовтки розтираємо з майонезом, додаємо цибулю, перемішуємо.
- Половинки яєць наповнюємо начинкою, зверху викладаємо шпроти.
- Прикрашаємо зеленню і червоною ікрою.
Крабовий салат на чіпсах
Інгредієнти:
- півпачки крабових паличок
- 2 крупних помідори
- по столовій ложці майонезу і йогурту без добавок
- 1 варене яйце
- половинка плавленого сирка
- 2 гілочки кропу
- сіль
- чіпси зі смаком краба
Приготування:
- Знімаємо з помідорів шкірку, видаляємо насіння, нарізаємо невеличкими шматочками.
- Крабові палички, яйце і плавлений сирок теж ріжемо шматочками, змішуємо з помідорами.
- Додаємо подрібнений кріп, солимо, заправляємо.
- Викладаємо крабовий салат на чіпси перед подачею.
Закуска “Грибочки”
Інгредієнти:
- 1 огірок
- 100 грамів твердого сиру
- 2 столові ложки майонезу
- 3 зубчики часнику
- 100 грамів помідорів черрі
Приготування:
- Сир натираємо на дрібну тертку, змішуємо з пропущеним через прес часником і заправляємо майонезом.
- Огірок нарізаємо кільцями товщиною 1-1,5 см, черрі розрізаємо навпіл.
- На кружечок огірка викладаємо чайну ложку сирної маси, зверху накриваємо половинкою помідора.
- Подаємо на салатних листках, прикрасивши помідорні половинки крапельками майонезу.
Рулет з червоною рибою і салатом
Інгредієнти:
- лист тонкого лаваша
- 250 грамів слабосоленої або копченої червоної риби
- качан листового салату
- 5 гілочок кропу
- 350 грамів крем-сиру
Приготування:
- На розстелену харчову плівку розкладаємо лаваш, змащуємо його крем-сиром, присипаємо подрібненим кропом.
- Філе риби нарізаємо тоненькими пластинками, розкладаємо зверху сиру, накриваючи поверхню лаваша від нижнього краю до середини.
- Промиті і обсушені листи салату викладаємо на сир від середини лаваша до верхнього краю.
- Починаючи з нижнього краю, згортаємо лаваш рулетом. Відправляємо в холодильник, обмотаний плівкою. Перед подачею нарізаємо кружечками.
Джерело:
sensatsiya.com