Різдвяний сметанник за 15 хвилин. Плюс час на випічку
від Denzhyttya
21 Грудня, 2021
Дуже ніжна, м’яка випічка з сухофруктами та вівсяними пластівцями, яка створює своїм ароматом справжній різдвяний настрій.
Інгредієнти:
- борошно та вівсяні пластівці по 100 г
- курага, чорнослив, родзинки, волоські горіхи по 80 г
- фісташки, 50 г
- сметана, 500 г
- яйця, 3 шт
- цукор близько 150 г
- масло вершкове, 50 г
- ванілін
Приготування:
- Сухофрукти якщо дуже сухі, заливаємо окропом, розпарюємо і віджимаємо. Подрібнюємо шматочками.
- Горіхи також подрібнюємо ножем. Змішуємо сухофрукти та горіхи.
- Подрібнені вівсяні пластівці змішуємо з борошном.
- Сметану змішуємо з яйцями, цукром та ваніліном за бажанням та смаком.
- Форму застеляємо пергаментом, змащуємо її шматочком вершкового масла.
- Насипаємо шарами сухе тісто (борошно та вівсяні пластівці) суміш сухофруктів з горіхами, сметанний крем. Чергуємо таким чином, доки не закінчаться всі продукти.
- Верхній шар – суха суміш із пластівців та борошна, посипаємо тертим шматочком вершкового масла та ложкою цукру для карамельної скоринки.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин, перевіряйте готовність паличкою.
- Трохи охолоджуємо у формі, прибираємо її та охолоджуємо повністю.
Такий ароматний та м’який різдвяний пиріг виходить дуже смачним, ніжним. Якщо любите, додавайте ще цукати чи цедру апельсина, лимона.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки