Смачна малосолена скумбрія

Скумбрія – чудова жирна морська риба, яка чудово піддається будь-якій кулінарній обробці і при цьому надзвичайно корисна і дуже смачна. З цієї риби можна приготувати багато різних страв, але особливо вона смачна  в маринованому чи солоному вигляді.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 1 шт.
  • Цибуля – 1 головка середнього розміру
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Сіль кухонна – 1 ст. л.
  • Запашний перець – 5 горошин
  • Чорний мелений перець (або суміш) – пара дрібок
  • Мелений коріандр – 0,5 ч. л. (за смаком)
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Гвоздика – 2-3 бутончики (за бажанням)
  • Соняшникова олія – 2-3 ст. л.

Приготування:

  1. Попередньо розморожуємо свіжоморожену скумбрію, добре промиваємо, видаляємо голову, хвіст, плавники, нутрощі. Ріжемо на тонкі шматочки, товщиною не більше 1,5-2 см.Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру
  2. Очищаємо і шаткуємо тонкими півкільцями цибулю. Лимон ошпарюємо окропом, а потім нарізаємо тонкими четвертинками. Приблизно третину цибулі і половину від кількості лимона кладемо в глибоку тарілку. Також туди кладемо запашний перець горошком, посипаємо меленим чорним перцем.Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру
  3. Зверху викладаємо нарізані шматочки риби. Важливо розмістити шматочки в один шар, щоб скумбрія поступово замаринувалася! Посипаємо її сіллю, перцем, меленим коріандром. За бажанням приправляємо меленим мускатним горіхом і гвоздикою. З набором спецій можна трохи проекспериментувати.Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру
  4. Лавровий лист грубо ламаємо, розкладаємо поверх риби. І зверху викладаємо часточки нарізаного лимона, які залишилися.Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру
  5. Зверху кладемо цибулю. Чим більше тим краще! Після маринування вона стане дуже смачною та ароматною. Поливаємо олією.Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру
  6. Накриваємо нашу закуску плоскою тарілкою та відправляємо в холодильник маринуватися на 8-12 годин. Якщо ставити рибку на ніч, то вранці можна буде знімати пробу.Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру

Скумбрія виходить найніжнішою, запашною, в міру пряною і добре просоленою. Навіть звичайна варена картопля з такою рибкою перетвориться на царську вечерю. Таку закуску можна подати на свято. Готуйте, спробуйте, Приємного смаку!Навчили готувати малосолену скумбрію прямо на тарілці: без жодного оцту, води та цукру

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: