Пишний, м’який, з хрусткою скоринкою: випікаю смачний хліб на сковороді
від Denzhyttya
5 Січня, 2022
Пишний, м’який, з хрусткою скоринкою, чудовим ароматом хліб, готується просто і швидко з мінімального набору продуктів.
Інгредієнти:
- вода тепла, 250мл
- сіль, 1 ч. л
- цукор, 1 ст
- дріжджі сухі, 1 пакетик
- олія соняшникова, 1.5 ст.л
- борошно, близько 350 г
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо цукор та дріжджі, перемішуємо, поки цукор не розчиниться.
- Додаємо сіль, вливаємо олію і починаємо частинами вводити просіяне борошно.
- Вимішуємо тісто, маса буде дуже густа, липка, яка тягнеться.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо у теплому місці на 40 хвилин.
- Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і обминаємо. У вас має бути дуже пухнаста, повітряна маса.
- Ділимо на 8 шматочків і кожен скачуємо в колобки, викладаємо в сковороду, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
- Смажимо під кришкою на мінімальному вогні під кришкою близько 15 хвилин.
- Тарілку змащуємо олією. За її допомогою перевертаємо на другий бік хліб і печемо близько 15 хвилин.
- Викладаємо хліб на тарілку, накриваємо рушником і залишаємо охолоджуватися.
Хліб виходить просто дивовижним, повітряним, пухнастим та дуже смачним. При цьому, немає необхідності гаяти багато часу на приготування.
Джерело:
mandarynka.com.ua