Як приготувати смачний пляцок «Обірванець»

Пропонуємо зробити пляцок, який відрізняється чудовим смаком завдяки додаванню кокосу, шоколаду та смородинового желе. Ваші рідні залишаться дуже задоволеними.

Інгредієнти:

Складові для крему:

  • 250 гр. вершкового масла
  • 1,2 літра молока
  • 2 пачки ванільного пудингу
  • 0,5 склянки цукрової пудри

Складові для тіста:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 5 курячих яєць
  • чверть склянки олії
  • 0,5 склянки маку
  • 0,5 склянки кокосової стружки
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 склянка цукру
  • 1 столова ложка какао

Складові для поливки:

  • 50 гр. шоколаду
  • 1 столова ложка масла
  • 2 ст. л. води

Також знадобиться:

  • 50 гр. мигдальних пластівців
  • 4 ст. л. смородинового варення

Приготування:

Приготування тіста:

  1. Білки збиваються, поки не утвориться густа піна.
  2. Поступово по 1 ложці додається цукор. Збивати, щоб утворилася густа гладка маса.
  3. Потім по черзі додаються жовтки. Процес збивання не зупиняти.
  4. В яєчну суміш вливається тонкою цівкою олія. Збити суміш, увімкнувши мінімальну швидкість міксера.
  5. У масу просіяти борошно, до якого слід додати розпушувач. Вимісити суміш лопаткою.
  6. Тісто розділити на 3 однакових шматки.
  7. До першого шматка додається какао. В другий шматок кладеться кокосова стружка. А третя частина змішується з маком.
  8. Форма 23х33 см вкривається пергаментним папером. Потім потрібно викласти тісто за допомогою ложки. Повинен сформуватися візерунок, який за своїм виглядом буде схожий на шахову дошку, але матиме 3 різні кольори.
  9. Випікати протягом 30 хвилин при 180 градусах.
  10. Після приготування корж потрібно на 10 хв. залишити у формі. Потім перевернути його догори дном. Зняти пергаментний папір та залишити для охолодження.

Як зробити крем:

  1. У склянку холодного молока кладеться пудинг.
  2. Залишок молока слід закип’ятити.
  3. Пудинг вливається у кипляче молоко. Варити, поки не загустіє, помішуючи.
  4. Зняти з вогню та накрити харчовою плівкою. Залишити крем охолоджуватися.
  5. На сухій пательні трошки обсмажити мигдалеві пластівці, помішуючи. Потім їх покласти в керамічний посуд, щоб вони охололи.
  6. Розм’якшене масло потрібно збивати з цукровою пудрою, щоб утворився пухкий крем. Потім у нього у три заходи додається пудинг.

Приготування поливки:

  1. Шоколад необхідно подрібнити та змішати з водою та маслом у каструлі.
  2. Розтопити на водяній бані, щоб утворилася однорідна маса.

Як зібрати пляцок:

  1. Бісквіт слід порізати на 2 окремих коржі. Перший корж змащується ¾ крему.
  2. Потім кладеться інший корж, який змащується залишком крему.
  3. Зверху змастити варенням та посипати мигдалем.
  4. Потім полити поливкою. Бажано зробити хвилі невеликого розміру.
  5. Випічка ставиться на добу у холодильник.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: