Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи. Закуска, від якої в захваті всі без винятку
від Denzhyttya
14 Січня, 2022
Цьому рецепту вже не одна сотня років, але він досі має величезну популярність у фінських кулінарів. Смачною виходить не лише риба, а й соус, який з’їдається швидше, ніж сама риба.
Проте, готується риба із простих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Малосольний оселедець – 2 штуки
- Соняшникова олія – 5 ложок столових
- Гірчиця готова – 2 ложки чайні
- Гірчиця в зернах – 1 ложка столова
- Яйце – 1 штука
- Лимонний сік – небагато
- Цукор – 1 столова ложка
- Кріп – пара гілочок
Готувати можна, як зі свіжого (мороженого) оселедця, так і малосольного. Якщо оселедець свіжий (морожений), то потрібно додати в інгредієнти 2 чайні ложки солі і збільшити час засолювання до двох годин.
Приготування:
- Оселедець необхідно очистити від кісточок та шкірки. Відрізати голову та хвіст, нарізати на шматочки.
- Шматочки оселедця залити олією і у разі свіжої риби додати сіль.
- Залишилось приготувати гірчичний маринад. Змішати цукор з яйцем, а потім додати два види гірчиці – звичайну та у зернах.
- Кріп нашаткувати, з лимона вичавити сік. З’єднати всі компоненти маринаду, перемішати до однорідності.
- Тепер потрібно з оселедця злити олію, а саму рибу перемішати з гірчичною заправкою. За 15 хвилин можна сміливо подавати її на стіл.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки