Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт
від Denzhyttya
1 Лютого, 2022
Цукрові пироги давно стали користуватися любов’ю у всіх любителів здоби. Готується все досить просто, а виходить ніжним, повітряним та пишним, з яскравим, апетитним, вершковим ароматом.
Інгредієнти:
- борошно, 250 г
- цукор, 1 ст. л
- дріжджі сухі 8 г, живі, 12 г
- яйця, 2 шт
- масло вершкове розтоплене, 90 г
- ванілін за смаком
Для приготування посипання візьміть:
- масло вершкове, 50 г
- цукор, 120 г
Для просочення пирога жирні вершки, 120 мл.
Приготування:
- У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 5 хвилин.
- Борошно просіюємо та змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом, ваніліном.
- Вливаємо дріжджову масу та вимішуємо тісто.
- Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Форму для випікання накриваємо пергаментом та викладаємо тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин.
- Масло змішуємо з цукром та перетираємо лопаткою до однорідності.
- У тісті робимо отвори пальцем і висипаємо зверху посипання.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
- Не виймаючи пиріг із форми, заливаємо вершками та залишаємо остигати.
Пиріг буде дуже м’яким і пишним, з яскравим, вершковим ароматом, у міру солодкий. Якщо у вас немає вершків, можна залити теплим молоком.
Джерело:
mandarynka.com.ua