Приголомшливий рецепт скумбрії
від Denzhyttya
13 Лютого, 2022
Це справді приголомшливий рецепт! Здавалося б, все на поверхні, але до цього ще додуматися треба! Тепер така рибка з’являтиметься у мене на столі постійно. Адже це так смачно і просто.
А найголовніше – зберігатися вона може місяцями! Давайте навчу вас смачно її готувати.
Інгредієнти:
- Свіжоморожена скумбрія – 1 кілограм
- Кріп – пучок
- Часник – 4 зубчики
- Соняшникова олія – 2 столові ложки
- Сіль, перець – небагато, за смаком
- Харчова плівка – для обгортання
Приготування:
- У чаші блендера змішуємо кріп, часник та олію. Використовуємо блендер доти, доки маса не стане майже єдиною.
- Повинно вийти приблизно це! Часник буде нарізаний дрібно , а кріп добре посічений.
- Скумбрію ми обробляємо на філе. З 1 рибки виходить 2 гарні філе, які ми обов’язково очищаємо від кісток. Рибка має бути найніжніша – тільки “м’ясо”, жодних плавників, шкіри та кісток!
- Філе ми солимо і перчимо за смаком. Можна додати і свої улюблені спеції, але я віддаю перевагу класичному рецепту приготування.
- 1 філе ми викладаємо на харчову плівку. Зверху акуратно викладаємо суміш часнику, олії та кропу. Не перестарайтеся, але і не “скупіться” – чим більше, тим краще.
- Зверху на кріп ми викладаємо друге філе. Починаємо скручувати харчову плівку.
- У нас має вийти така щільна “ковбаска”. Чим щільніше – тим краще рибка просочиться. Виконуємо таке ж з іншим філе. Спочатку відправляємо на 24 години у холодильник, а потім на 12 у морозильник. Далі, якщо потрібно, зберігаємо там.
- І ось така краса у нас виходить при нарізці! Погодьтеся, виглядає просто чудово! А запах та смак – не передати словами!
Рибка смачна, пряна – те, що треба для смачної вечері! Як же смачно її подавати зі смаженою картоплею – ммммм…
Джерело:
zhyttia.com.ua