Як я готую без яєць та борошна ніжні та повітряні сирники.
від Denzhyttya
17 Лютого, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом смачних сирників, для приготування яких потрібно зовсім небагато інгредієнтів! Я не використовую ні борошно, ні яйця. Коли я спробувала цей варіант приготування сирників, мені дуже сподобався результат!
Інгредієнти:
- Сир – 250 г
- Манка – 3 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – дрібка
- Соняшникова олія для смаження
Приготування:
- У миску кладемо потрібну кількість сиру. Якщо він занадто вологий, можна віджати через марлю, складену в чотири шари.
- Далі до підготовленого сиру додаємо необхідну кількість манної крупи.
- Далі додаємо цукор. Більше цукру, ніж зазначено у рецепті, класти не варто. Також всипаємо дрібку солі для смаку!
- Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Якщо сир крупинками, то можна масу розім’яти трохи виделкою, тоді вона стане одноріднішою. Можна додати ванілін за бажанням.
- Залишаємо масу на 10-15 хвилин, щоб манка набрякла і пішла зайва волога. Далі приступаємо до формування сирників.
- Ділимо на рівні частини і скачуємо кульки, у мене вийшло шість штук.
- Далі надаємо їм форму шайби, щоб було красиво! Можна злегка обваляти сирники в борошні, так буде легше формувати.
- Далі обсмажуємо на сковороді, розігрітій з олією, до рум’яної скоринки.
- Готові сирники викладаємо на паперові рушники, щоб пішли надлишки олії.
Ну ось і все, сирники готові, можна подавати до столу, доки не охолонули! Ароматні, ніжні та дуже смачні!
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua