Готую хрусткі трюфелі за 10 хвилин. Швидкий та простий рецепт
від Denzhyttya
20 Лютого, 2022
Сьогодні хочу з Вами поділитись рецептом домашніх шоколадних трюфелів. Мені здається, що хоча б один раз можна побалувати себе натуральними шоколадними цукерками.
Інгредієнти:
- Вершковий сир – 200 грам
- Кукурудзяні пластівці (або мелені горіхи) – 180 грам
- Шоколад гіркий – 200 грам
- Цукрова пудра – 150 грам
- Кориця – 2 чайні ложки
- Перець гострий мелений – 0,5 чайної ложки. Якщо боїтеся, то не додавайте
- Кокосова стружка – 4 столові ложки
Приготування:
- Нам знадобиться 150 г цукрової пудри. Для цього цукор я перемелюю в кавомолці. Можна купити готову пудру.
- Крім того, візьмемо 180 г кукурудзяних пластівців. Їх потрібно подрібнити на дрібну крихту. Для цього перекладаємо пластівці в щільний пакет або файл і проходимо качалкою. Також можна подрібнити у блендері.
- Я хочу, щоб трюфелі вийшли хрумкими, тому беру кукурудзяні пластівці.
- Замість пластівців можна взяти горіхи. Тільки їх потрібно перемолоти або дрібно нарізати.
- Крім того, візьмемо 200 г шоколаду. Його треба розтопити. Я це зробила у мікрохвильовій печі короткими імпульсами. Можна розтопити і водяній бані.
- У мене виявився лише шоколад Кава з молоком. В ідеалі слід брати гіркий. Але з молочним шоколадом цукерки вийдуть ніжнішими, що тануть у роті.
- Тепер у чашу викладаємо 200 грам вершкового сиру, висипаємо кукурудзяні пластівці. І трохи перемішуємо.
- Далі висипаємо цукрову пудру, виливаємо розтоплений шоколад і все це добре перемішуємо лопаткою або руками.
- Оскільки шоколад молочний, маса трохи розпливається. Тому прибираємо її у холод на 5-10 хвилин.
- Шоколадна маса трішки охолодилася, тепер можна формувати трюфелі. Таким чином, скачуємо кульки розміром із волоський горіх.
- У мене вийшло 23 цукерки.
- Тепер у тарілочку висипаємо 3-4 столові ложки кокосової стружки і кожну цукерку обвалюємо у стружці.
- Подивіться, які «снігові» трюфелі вийшли:
- Ще зверху можна присипати подрібненим каркаде. Вийде легкий червоний відтінок.
Трюфелі дуже смачні, за рахунок кукурудзяних пластівців вони виходять хрусткими.
Зберігати такі цукерки обов’язково у холодильнику, і з’їсти їх потрібно протягом кількох днів.
Джерело:
zhyttia.com.ua