Тертий пиріг з варенням або знаменитий пісочний пиріг з дитинства, той самий пиріг, який пекли в кожному будинку

Тертий пиріг був і залишається одним із найвдаліших варіантів простої випічки. Продуктів для нього потрібно мінімум, начинки можна робити будь-які за смаком.

Інгредієнти:

  • масло вершкове або якісний маргарин, 200 г
  • борошно, близько 480 г
  • цукор, 150 г
  • яйця, 2 шт
  • ванілін, сіль дрібка
  • розпушувач, 1.5 ч. л
  • варення чи джем, ягоди, фрукти

Приготування:

  1. Масло розм’якшуємо за кімнатної температури. Борошно просіюємо.
  2. Яйця із цукром збиваємо до розчинення цукру. Додаємо ванілін та сіль, збиваємо.
  3. В масу додаємо масло і збиваємо міксером до однорідності.
  4. Борошно всипаємо частинами, додаємо розпушувач і вимішуємо тісто.
  5. Тісто має бути дуже м’яким, тому дивіться щоб не переборщити із борошном.
  6. Ділимо тісто на 4 частини, скачуємо колобки та укладаємо у пакети. Відправляємо в морозильну камеру на 40-60 хвилин.
  7. Деко застеляємо пергаментом і натираємо 2 частини тіста.
  8. Зверху викладаємо варення на смак або ягоди, шматочки фруктів, змішані з ложкою крохмалю.
  9. Зверху рівномірно натираємо інші 2 колобки тіста.Тертий пиріг з варенням або знаменитий пісочний пиріг з дитинства, той самий пиріг, який пекли в кожному будинку
  10. Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин, дивіться по своїй духовці.Тертий пиріг з варенням або знаменитий пісочний пиріг з дитинства, той самий пиріг, який пекли в кожному будинку

Пиріг завжди виходить просто ідеально, м’який, ніжний та пишний. Коли охолоне, його можна посипати цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: