Тертий пиріг з варенням або знаменитий пісочний пиріг з дитинства, той самий пиріг, який пекли в кожному будинку
від Denzhyttya
21 Лютого, 2022
Тертий пиріг був і залишається одним із найвдаліших варіантів простої випічки. Продуктів для нього потрібно мінімум, начинки можна робити будь-які за смаком.
Інгредієнти:
- масло вершкове або якісний маргарин, 200 г
- борошно, близько 480 г
- цукор, 150 г
- яйця, 2 шт
- ванілін, сіль дрібка
- розпушувач, 1.5 ч. л
- варення чи джем, ягоди, фрукти
Приготування:
- Масло розм’якшуємо за кімнатної температури. Борошно просіюємо.
- Яйця із цукром збиваємо до розчинення цукру. Додаємо ванілін та сіль, збиваємо.
- В масу додаємо масло і збиваємо міксером до однорідності.
- Борошно всипаємо частинами, додаємо розпушувач і вимішуємо тісто.
- Тісто має бути дуже м’яким, тому дивіться щоб не переборщити із борошном.
- Ділимо тісто на 4 частини, скачуємо колобки та укладаємо у пакети. Відправляємо в морозильну камеру на 40-60 хвилин.
- Деко застеляємо пергаментом і натираємо 2 частини тіста.
- Зверху викладаємо варення на смак або ягоди, шматочки фруктів, змішані з ложкою крохмалю.
- Зверху рівномірно натираємо інші 2 колобки тіста.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин, дивіться по своїй духовці.
Пиріг завжди виходить просто ідеально, м’який, ніжний та пишний. Коли охолоне, його можна посипати цукровою пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки