Натуральна ковбаска , за смаком нагадує шинку. Готується дуже просто
Таку домашню ковбаску я навчилася робити дуже давно і частенько користуюся цим рецептом. Не стверджуватиму, що вона виходить “прямо зовсім, як магазинна”: адже в мене немає глютоматів, підсилювачів смаку, барвників тощо.
Але можу з упевненістю заявити, що виходить ковбаска дуже смачною: соковитою, запашною. За смаком та запахом нагадує хорошу шинку, за структурою – варену ковбасу. Ковбаска чудово тримає форму, легко нарізається. Коли син був маленьким, я робила таку ковбасу йому для бутербродів.
Інгредієнти:
- Філе курячої грудки 250г
- Молоко 200г
- Білок яєчний 1шт (або дуже маленьке ціле яйце)
- Крохмаль: 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
- Сіль 1 ч. л. (без гірки)
- Часник 3-4 зубчики.
Зі спецій я використовую мелений коріандр, чорний перець і паприку.
В ідеалі потрібно додати ще мускатний горіх і кардамон: лише по невеликій дрібці. Мені вони здаються зайвими, але це справа смаку.
Приготування:
- У блендері або процесорі подрібнюємо філе курячої грудки разом із часником. Щоб краще подрібнювалося, можна додати відразу трохи молока із загальної кількості.
- До фаршу, що вийшов, додаємо молоко і яєчний білок, що залишилося. Вимішуємо.
- Тепер всипаємо крохмаль, сіль, коріандр, перець, паприку та інші спеції, якщо бажаєте.
- Вимішуємо до однорідності. Фарш досить рідкий.
- Беремо дві кружки або склянки. Наведеної кількості вистачає якраз на дві. Змащуємо зсередини олією і викладаємо у кружки фарш.
- Затягуємо кружки плівкою. Можна просто відрізати від поліетиленового мішечка два шматки.
- На дно каструлі укладаємо серветку, ставимо кухлі, наливаємо воду трохи вище половини кружки.
- Варимо під кришкою близько 30 хвилин після закипання води. Ось що виходить.
- Витряхуємо ковбасу зі склянок, нарізаємо.
Можна їсти гарячою, можна охолодити в холодильнику та їсти з гірчичкою. Можна, як я вже писала, підсмажити. Смачно у всіх варіаціях!
Смачного!