Вже давно не купую зефір у магазині, його легко можна зробити вдома.
від Denzhyttya
23 Лютого, 2022
Любителям зефіру пропоную чудовий рецепт.
Інгредієнти:
- 125 г яблучне пюре
- 300 г цукор
- 80 г вода або відвар м’яти
- 4 г агар-агар
- 1 яєчний білок
Приготування:
- Я відразу заварюю кип’ятком листя м’яти і потім залишаю їх охолоджуватися.
- Холодним м’ятним відваром заливаю агар-агар.
- Розділіть цукор на 2 частини:
- 50 г для яблучного пюре
- 250 г для цукрового сиропу
- Збиваю яблучне пюре, доки не стане світлим, додаю яєчний білок і всипаю 50 г цукру, не припиняючи збивання.
- Усе разом збиваю до пишної маси.
- Агар-агар, залитий м’ятним настоєм, ставлю на плиту, доводжу до кипіння та повного розчинення та всипаю в нього велику (250 г) порцію цукру.
- Варю сироп до (110 ° С) або поки він ниточкою не буде стікати з лопатки.
- Готовий сироп тонким струмком вливаю в пюре, не припиняючи збивати.
- Акуратно вливаю сироп до кінця і збиваю масу ще кілька хвилин до загустіння.
- Перекладаю готову масу в мішок кондитерський і відсаджую зефір на пергамент. На звороті пергаменту я намалювала кружечки, щоб розмір був приблизно однаковим.
- Залишаю зефір відкритим при кімнатній температурі на 6-20 годин, час залежить від температури і вологості повітря.
- Після сушіння акуратно знімаю зефір, щоб не деформувати ребра та не порушити його красу.
- Обвалюю склеєні половинки у цукровій пудрі і на цьому все.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки