Соковита скумбрія з овочами на сковороді: смачна риба без запаху
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Процес приготування дуже незвичайний. Вам не потрібно обсмажувати шматочки риби або тушку. Просто загорніть філе скумбрії з міксом овочевим у фольгу і відправте на сковороду. Жодних жирних бризок на плиті та стінах, а головне — ваша кухня повністю захищена від запаху.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Болгарський перець – 0,5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 80 мл
- Паприка – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
- Базилік – 1 ч. л.
- Перець чилі – 0,3 ч. л.
Приготування:
- Розберіть тушки риби на філе, видаліть усі кістки, залиште шкіру. Зробіть хрестоподібні надрізи по всій зовнішній стороні філе.
- Для маринаду змішайте оливкову олію із лимонним соком. Додайте всі спеції, посоліть за смаком і перемішайте.
- Рясно змастіть рибу соусом із двох сторін. Залиште маринуватися, поки нарізатимете овочі.
- Наріжте цибулю півкільцями, а болгарський перець та невеликий кабачок соломкою. Змастіть фольгу соусом і викладіть чверть овочів та накрийте їх одним філе скумбрії. Повторіть шари.
- Так само викладіть другу половину інгредієнтів. Накрийте рибу з овочами фольгою та добре запечатайте краї. Викладіть конверти на суху розігріту сковороду та готуйте на середньому вогні 25 хвилин.
Подавати рибну страву можна прямо у фользі, тоді посуд мити не потрібно буде. Тушкована з овочами скумбрія просочується їх соком і віддає свій. У результаті ви отримуєте смачну вечерю без особливих турбот.
Джерело:
zhyttia.com.ua