Швидкі мариновані кабачки. Хрумка закуска до шашлику і не тільки
від Denzhyttya
21 Травня, 2022
Ідея для тих, хто ламає голову над тим, що приготувати в якості закуски до шашлику. Хрусткі мариновані кабачки готуються швидко, а з’їдаються ще швидше.
Інгредієнти:
- 500 г молодих кабачків
- 1 ч. л. солі
- 100 мл соняшникової олії без запаху
- 1 ст. л. меду
- 1,5 ст. столового оцту 9%
- 3-4 великі зубчики часнику
- 1,5 ст. води
- зелень (кріп, петрушка, кінза чи будь-яка інша за смаком)
- чорний перець за смаком
Приготування:
- Кабачки нарізаємо кружечками ножем або слайсером. Чим тонший, тим швидше промаринуються.
- Нарізані кабачки укладаємо в глибоку миску шарами, посипаємо кожен сіллю. Залишаємо на півгодини. За цей час кабачки виділять багато соку і стануть м’якими. Зайвий сік треба злити, а кабачки віджати.
- Готуємо маринад. Для цього дрібно нарізаємо часник (або пропускаємо через прес).
- Нарізаємо улюблену зелень. У мене це кріп, кінза та петрушка.
- Змішуємо часник, зелень, олію, оцет, воду, мед та перець.
- Заливаємо маринадом кабачки. Маринад після змішування з кабачками краще спробувати і підсолити до смаку (або не досолювати зовсім, якщо солі достатньо).
- Перемішуємо так, щоб кожен слайс кабачка був у маринаді. Накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на ніч.
Якщо для нарізки ви використовуватимете слайсер або овочечистку, то кабачки промаринуються ще швидше, але стандартні кружечки, нарізані ножем, краще залишити на ніч.
Подавати таку закуску можна як до шашлику, так і самостійно. У компанії молодої картоплі ця закуска з’їдається на ура! Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua