Баклажани з горіхами: запечені рулетики з начинкою
27 Травня, 2022
Сьогодні хочу запропонувати рулетики з баклажанів із начинкою із вершкового сиру зі свіжими помідорами.
Нам знадобиться на 8-10 рулетиків
- Баклажани – 2 шт
- Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
- Вершковий сир – 140 гр
- Грецькі горіхи – 40 гр
- Помідори – 2-3 шт (120 гр)
- Кунжут – 30 гр
- Грецькі горіхи – 20 гр
- Сіль, перець, часник та зелень – за смаком
Приготування:
- Баклажани нарізати на смужки завтовшки 3-4 мм, укласти шарами та посолити кожен шар.
- Залишити їх на 30 хвилин, потім залити холодною водою та промити.
- Просушити баклажани паперовим рушником і викласти на лист.
- Змастити баклажани з двох сторін соняшниковою олією і запікати в духовці при 180 С 15 хвилин.
- Готовим баклажанам дати охолонути.
- Для начинки до вершкового сиру (домашнього) додати дрібно порізану зелень і рубані грецькі горіхи.
- Видавити часник, додати сіль, перець за смаком, добре перемішати.
- Невеликі помідори нарізати на часточки.
- 1 ч. л. сирної начинки викласти на баклажан і рівномірно розподілити, додати на край помідор і згорнути рулетики.
- У мисці з’єднати насіння кунжуту та рубані горіхи, обваляти у цій суміші кожен рулетик.
- Засервірувати для подачі та насолоджуватися. Приємного апетиту!
Джерело:
zhyttia.com.ua