Салат на зиму з баклажанів із грибами
27 Травня, 2022
Родзинка цього рецепту – гриби: вони чудово поєднуються з баклажанами та доповнюють один одного до смаку.
Інгредієнти:
- гриби (шампіньйони або білі) – 1,5 кг.,
- баклажани – 10 шт.,
- перець солодкий болгарський – 10 шт.
- морква – 5-6 шт.,
- цибуля ріпчаста – 10 шт.,
- часник – 2 головки.
Для маринаду
- соняшникова олія – 1 склянка,
- оцет 9% – 150 мл.
- сіль – 2 ст.л.
- цукровий пісок – 1 склянка.
Приготування:
- Баклажани (разом із шкіркою) нарізати соломкою, посипати сіллю та залишити на півгодини. Потім промити.
- Солодкий перець очистити зсередини і нарізати соломкою.
- Моркву натерти на тертці для корейської моркви, цибулю нарізати півкільцями.
- Гриби нарізати на досить великі шматочки (шампіньйони – на 4-6 частин).
- Часник пропустити через прес.
- У велику каструлю влити олію, оцет, всипати сіль та цукровий пісок. Довести до кипіння.
- Опустити всі овочі в киплячий маринад і варити на помірному вогні протягом 40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
- За 5 хвилин до закінчення варіння додати часник.
- Салат розкладаємо у гарячому вигляді по стерильним банкам, кинувши на дно кожної по 4-5 горошин запашного перцю. Закатати кришки, перевернути і укутати до остигання.
З цієї кількості продуктів виходить приблизно 6 літрів салату.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua